Mitä urheilu-ura antaa muuhun työelämään? Uusi video julkaistu

Kuopion alueen urheiluakatemia on julkaissut videon, jossa kerrotaan kolmen urheilu-uran päättäneen urheilijan tarina huippu-urheilusta siviiliuralle siirtymisestä. Videolla kuullaan myös työnantajien näkemyksiä siitä, millaisia työntekijöitä urheilijat ovat.

Urheilu-uran aikana karttuu paljon ominaisuuksia ja osaamispääomaa, jotka ovat arvokkaita työmarkkinoilla. Lähes poikkeuksetta ammattiurheilijat ovat tavoitteellisia, periksiantamattomia ja kurinalaisia. Heillä on paineensietokykyä, pitkäjänteisyyttä ja halua oppia uutta ja kehittää itseään. Myös sosiaaliset taidot ja tiimityöskentelytaidot ovat tärkeitä niin joukkue- kuin yksilöurheilussakin. Huippu-urheilu opettaa myös sietämään kritiikkiä ja pettymyksiä.

Kuopion alueen urheiluakatemia haluaa auttaa ja rohkaista urheilijoita tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja osaamisalueitaan sekä soveltamaan niitä työnhaussa, jotta urasiirtymä muun muassa ammattimaisesta urheilusta siviiliuran työmarkkinoille tapahtuisi onnistuneesti. Lisäksi tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta urheilijoiden osaamispääomasta myös työelämän keskuudessa. Urheilijat ovat timantteja työelämässä, ja esimerkiksi hyvä lisä organisaation kehittäjinä ja sparraajina.

Video on toteutettu osana Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät –hanketta.

KATSO VIDEO: Huippu-urheilusta työelämään

Viikonlopun urheilutuloksia

Vilkas urheiluviikonloppu 15.-17.2.2019 oli menestyksekäs Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoille.

Yleisurheilun SM-kisoissa urheilijat nappasivat viisi mitalia: Samu Mikkonen (JoensKa) oli toinen 1 500 metrillä, Eveliina Rouvali (KuopRei) toinen ja Kaisu Eskelinen (MaanMa) kolmas naisten kuulassa. Anniina Kortetmaa (JyväskKU) otti pronssia sekä 60 että 200 metrillä. 

Hiihtolajeissa Ilkka Herola (Puijon Hiihtoseura) otti SM-kultaa yhdistetyssä ja mäkihypyssä palkintopallin valloittivat Henri Kavilo (Puijon Hiihtoseura), Juho Ojala (Kuusamon Erä-Veikot) ja Elias Vänskä (Lieksan Hiihtoseura).
 

 

Urheiluakatemialaisia MM-kisajoukkueisiin 2019

Kuopion alueen urheiluakatemialaisia on valittu eri lajien MM-kisoihin 2019. Suomen joukkueisiin on valittu urheiluakatemialaisia seuraavasti:

Alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailut 4.2.-17.2.2019, Åre, Ruotsi
Alppihiihto: Erika Pykäläinen ja Riikka Honkanen (Tahkon alppikoulu)

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut 19.2. – 3.3.2019 Seefeld, Itävalta
Yhdistetty: Ilkka Herola
Mäkihyppy: Antti Aalto, Eetu Nousiainen. Lisäksi joukkueen Andreas Alamommo ja Jarkko Määttä harjoittelevat Kuopiossa ollessaan urheiluakatemian valmennusryhmässä.

Tsemppiä kisoihin kaikille!

 

Lisätietoa kilpailuista virallisilta kisasivuilta:

www.are2019.com

www.seefeld2019.com

 

inno_sport
  
terveystalo
vesileppis
Fontanella

EAS