Vuoden opiskelijaurheilijapalkinto Liisa Liljalle

Lukuvuoden 2017-18 opiskelijaurheilijaksi on valittu Kuopion alueen urheiluakatemian paratriathlonisti Liisa Lilja, joka voitti syksyllä 2017 paratriathlonin maailmanmestaruuden. Lilja opiskelee Itä-Suomen yliopistossa. Palkinnon myöntää vuosittain Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma ja Urheilijoiden ammattienedistämissäätiö (URA).

Palkitsemisen kriteerinä oli opintojen menestyksekäs yhdistäminen huippu-urheilu -uraan. Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman ja Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön edustajien muodostama raati perusteli valintaa myös Liisan syksyllä 2017 voittamalla paratriathlonin maailmanmestaruudella, minkä myötä hänet palkittiin myös kansainvälisen triathlonliiton toimesta vuoden paratriathlonistina maailmassa. Lukuvuoden opiskelijaurheilijapalkinto on 1000 euron opiskelustipendi.  

Palkinto myönnettiin valtakunnallisessa korkea-asteen kaksoisuraseminaarissa Turussa. Tilaisuuden järjestämisestä vastasi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelma yhteistyössä Turun seudun urheiluakatemian ja Turun yliopiston kanssa. Seminaari oli samalla osa kansainvälistä opiskelijaurheilun teemapäivää (International Day of University Sport).

Tilaisuudessa nostettiin esille myös muita vuonna 2018 menestyneitä opiskelijaurheilijoita. Huomioitaviin kuului muun muassa Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva olympiasoutaja Joel Naukkarinen, joka sijoittui pronssille opiskelijoiden soudun MM-kilpailuissa Shanghaissa, Kiinassa elokuussa. Suomalaisurheilijat saavuttivat opiskelijoiden MM-kilpailuissa 2018 yhteensä 11 mitalia.

Kuopion alueen urheiluakatemia tukee urheilijoiden mahdollisuuksia kehittyä ja menestyä urheilijana, opiskella joustavasti valmentautumisen ohella ja siirtyä edelleen työelämään urheilu-uran aikana tai sen jälkeen. Kuopion alueen urheiluakatemia tekee yhteistyötä alueen oppilaitosten, seurojen ja muiden asiantuntijatahojen kanssa ja on luomassa akatemiaurheilijoille mahdollisimman joustavia opintopolkuja valmentautumisen ohella.


Lisätiedot

Johanna Tikkanen
toiminnanjohtaja
Kuopion alueen urheiluakatemia
044 718 1790
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

inno_sport
  
terveystalo
vesileppis
Fontanella

EAS