Opiskelujärjestelyt

Suunnittele, kysy tukea ja hyödynnä mahdollisuutesi

Urheilijaopiskelijan urheilun ja opintojen yhteensovittamisessa suunnitelmallisuus on avainasemassa. Sekä opintojen että urheilu-uran etenemisestä kannattaa suunnitella sekä lukuvuositasolla että pidemmällä aikavälillä. Henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan kannattaa rytmittää myös urheiluharjoittelu ja kisa- ja leirimatkat.

Opiskelujärjestelyissä olennaisinta on urheilijan oma aktiivisuus. Etukäteen neuvottelemalla ja asioita järjestämällä oman oppilaitoksen opettajien ja muun henkilöstön kanssa on mahdollista luoda joustavia ratkaisuja. Toisen asteen opiskelijoilla ja ammattikorkeakouluissa opot huolehtivat opintosuunnitelman laatimisesta. Yliopiston osalta laitoksen/tiedekunnan amanuenssit sekä ns. hops-opettajat/opettajatuutorit auttavat opintojen suunnittelussa. Mikäli et tiedä oman oppilaitoksesi opintosuunnittelusta vastaavaa henkilöä ota yhteyttä huippu-urheilukoordinaattoriin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 044-718 1795

Korkeakouluopiskelijoille tarjolla urheiluakatemiaopinnot (15 op)

Itä-Suomen yliopistossa ja Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskelevilla urheiluakatemian jäsenillä on mahdollisuus suorittaa 15 op:n kokonaisuus Urheiluakatemiaopintoja. Opinnot koostuvat 3 x 5 op:n kokonaisuudesta, jossa 4 op voi saada valmentautumisesta ja 1 op muusta kaksoisuran rakentamisesta. Opinnot voi sisällyttää tutkintoon riippuen koulutusohjelmasta.

Kehittyvät etäopiskelumahdollisuudet

Urheiluakatemialaisille on tarjolla on opiskelupaikasta riippuen etäopiskelumahdollisuuksia ja verkkokursseja, jotka helpottavat opiskelua esimerkiksi pitkien leiri- tai kilpailumatkojen aikana. Yhteistyössä Kuopion klassillisen lukion ja ISOverstaan kanssa Kuopion alueen urheiluakatemia kykenee tarjoamaan urheilijoilleen verkko-opetuspalveluja. Lukio-opetuksessa voidaan hyödyntää opetustallenteita, jotka palvelevat erityisesti kisa- tai leirimatkoilla olevia urheilijoita.

inno_sport
 
terveystalo
vesileppis
Fontanella
EAS