Taitovalmennus

TAITO- JA OMINAISUUSVALMENNUS URHEILULUOKKALAISILLE

7 luokkalaisilla on mahdollisuus osallistua Kuopion alueen urheiluakatemian järjestämään valmennukseen tiistaiaamuisin ja 8.- ja 9.-luokkalaisilla tiistai- ja torstaiaamuisin. Harjoitusajat ovat tiistaisin sekä torstaisin 8:00 - 9:30. Harjoitukset ovat pääsääntöisesti vuoroviikoittain Jynkänlahden koululla (Jynkänlahden oppilaat) ja Kuopio-hallilla (Hatsalan oppilaat), jotta oppilailla on lyhyt siirtymä kouluun. Oppilas voi halutessaan osallistua myös toisella koululla tapahtuvaan harjoitteluun.

Kulkukortti

Kuopiohallissa tapahtuvaan aamuvalmennukseen oppilas tarvitsee kulkukortin. Sen voi noutaa nimellä Kuopio-hallin kassalta 7,90€ hintaan (uudet kortit). Vanhat kortit voi päivittää Kuopio-hallin kassalla. 

Harjoituslupa ja vakuutusturva

Urheiluakatemian järjestämään taito- ja ominaisuusvalmennukseen osallistuja vastaa omasta vakuutusturvastaan. Jotta oppilas voi osallistua taito- ja ominaisuusvalmennukseen, tulee oheinen sitoumus toimittaa täytettynä ja allekirjoitettuna taito- ja ominaisuusvalmennuksesta vastaavalle Antti Heinäselle ensimmäisellä valmennuskerralla.

Sitoumus

Ohjelma ja harjoitusteemat

Harjoitusten sisältö koostuu motoristen taitojen harjoittamisesta. Puhdasta ominaisuusharjoittelua ei tehdä (nopeus, voima, kestävyys). Tämän vuoksi harjoitusten kuormittavuus on hieman kevyempää. Taitoharjoittelu on mm. liiketaito, rytmi, reaktio, liikkuvuus, kehonhallinta, toiminnallinen voima, keskivartalon aktivointi, valmiusasento, moniulotteinen nopeus, lähtöaskel, vammojen ennaltaehkäisy ym. harjoittelua. 

Taitovalmennus ajat:

7-9 luokkien tiistain aamuvalmennukset monipuolistuvat. Urheiluakatemia kokeilee 2.4.2019 saakka, että joka tiistaina on mahdollisuus osallistua aamuvalmennukseen Jynkänlahden koululla. Kokeilu toteutetaan yhdessä Kalpan kanssa. Mukaan toiseksi valmentajaksi tulee Kalpan tyttökiekkoilun vastuuhenkilö Tiina Rinne. Torstain ajankohtiin vuoroviikoin ei tule muutoksia.
 
Harjoitusten sisällöt tulevat edelleen olemaan samat: kehonhallinta, vammojen ennaltaehkäisy, yleistaitojen kehittäminen, rytmiikka, suunnanmuutos, liikkuvuuden kehittäminen sekä kehonpainoharjoittelu.
 
Aikataulu talvilomaan saakka
 
12.2.2019 Kuopiohalli/Jynkänlahti
14.2.2019 Kuopiohalli
 
19.2.2019 Kuopiohalli/Jynkänlahti
21.2.2019 Jynkänlahti
 
26.2.2019 Kuopiohalli/Jynkänlahti
28.2.2019 Kuopiohalli
 
Talvilomaviikko
 
Tiistain Kuopiohalli/Jynkänlahti jatkuu vielä 2.4.2019 saakka

 

 

 

 

 

Ohjelma on nähtävissä myös kouliikunnan sivuilla

 

 

https://peda.net/kuopio/p/k2/lju

inno_sport
  
terveystalo
vesileppis
Fontanella

EAS