ASIANTUNTIJAPALVELUT

aSIANTUNTIJAPALVELUT

Kuopion alueenurheiluakatemian urheilijoilla on käytössään laadukkaat urheiluakatemian asiantuntijapalvelut yhteistyötahojemme kautta. Palveluihin kuuluvat urheilupsykologi, fysioterapia, ravitsemusvalmennus, urheiluhieronta, terveys- ja lääkäripalvelut, kaksoisuraohjaus sekä taitovalmennus. Toteutamme näiden palveluiden tarjoamisessa osallistuvan asiantuntijuuden periaatteita ja palveluita on pyritty järjestämään tarveperusteisesti urheilijan arjen tueksi.

Tutustu palveluihin alla ja kysy tarvittaessa lisätietoja urheiluakatemian toiminnanjohtaja Johanna Tikkaselta, p. 044 718 1790, johanna.tikkanen@kuopio.fi

TUTUSTU PALVELUIHIN

Taitovalmennus

Taitovalmentaja Antti Heinänen työskentelee urheiluakatemian yläkoulujen ja toisen asteen valmennusryhmien sekä yksittäisten kärkiurheilijoiden kanssa. Taitovalmennuksen lisäksi Antti koordinoi testauspalveluita.

Urheilupsykologi

Urheilupsykologi Saara Grönholm (Psykicks) työskentelee urheiluakatemian valmentajien ja valmennusryhmien kanssa. Saara on tavattavissa mm. maanantaisin ajanvarauksella Kuopio-hallilla urheiluakatemian asiantuntijoiden työtiloissa. Yksilöaikoja voi tiedustella p. 050 353 7069.

Ravitsemusvalmennus

Urheiluakatemian ravitsemusvalmennuksen asiantuntijana toimii laillistettu ravitsemusterapeutti Jaakko Mursu (FT). Hän työskentelee urheiluakatemian valmennusryhmien ja yksittäisten urheilijoiden kanssa.

Palveluihin kuuluu urheilijan kokkikurssi, konsultaatiokäynnit valmennusryhmissä, luennot ja verkkokurssi, yksilöohjaus, ruokapäiväkirjan analysointi ja ravitsemusneuvonta.

Fysioterapia

Urheiluakatemian vastaavana fysioterapeuttina toimii Jari Puustinen, joka pitää akatemiaurheilijoille fysiopolia Kuopio-hallilla keskiviikkoisin klo 8.00–10.00. Fysiopolilla tehdään tilannearvio vammasta, annetaan mahdollinen ensivaiheenhoito ja sovitaan jatkotoimenpiteistä. Fysiopolille ei tarvitse varata aikaa etukäteen. Käynnin pituus on keskimäärin 15 minuuttia ja se on ilmainen urheiluakatemian urheilijoille.

Mikäli urheilija haluaa varata erikseen ajan fysioterapeutilta, ovat käynnit omakustanteisia.

Yhteystiedot: 010 2578 100, jari.puustinen@pohjolasairaala.fi

Syksyn fysiopolit: 28.8, 4.9, 11.9, 18.9, 2.10, 9.10, 23.10, 30.10, 6.11, 13.11, 4.12, 11.12, 18.12

Urheiluhieronta

Urheiluhieroja Joonas Pääkkösen vastaanottotilat sijaitsevat Kuopion Klassillisen lukion ”Klassikan” alakerrassa. Urheiluakatemian urheilijoille on alennetut hinnat.

Hyvinvointipalvelut Joonas Pääkkönen
Opistotie 1, 70200 Kuopio
040 529 2978
hyvinvointipalvelutjp@gmail.com
hyvinvointipalvelutjp.fi

Terveys- ja lääkäripalvelut

Kuopion alueenurheiluakatemialla on yhteistyösopimus urheilijoiden terveyspalveluiden järjestämisestä Terveystalo Kuopion kanssa. Urheiluakatemialla on oma yhteyshenkilö, joka ohjaa ajanvarauksessa, varmistaa hoitoketjun nopean ja vaivattoman kulun sekä auttaa tarvittaessa vakuutukseen liittyvissä asioissa. Jotta asiat sujuisivat mahdollisimman nopeasti, ota aina yhteyttä yhteyshenkilöön asioidessasi Terveystalon kanssa.

Yhteydenotto/ajanvaraus:

Yhteyshenkilö Jussi Huttunen, p. 050 –598 7013 (varalla Sirje Poutiainen). Aikaa varatessaan urheilija ilmoittaa olevansa Kuopion alueen urheiluakatemian urheilija.

Palvelut:

Lääkärin vastaanotto
Ville-Pekka Vuorinen, LL, fysiatrian erikoislääkäri (normaali hinnoittelu)

Urheilijan terveystarkastus
Urheilijan terveystarkastus arvioi liikkujan nykytilanteen ja selvittää hänen rakenteellisia riskejään. Tarkastus auttaa ennaltaehkäisemään vammoja ja tehostamaan harjoittelua.

Urheilijan terveystarkastus sisältää:

  • Esitietolomake
  • Laboratoriotutkimus: pieni verenkuva, mm. hemoglobiini ja valkosolujen määrä
  • Sydänfilmi (EKG)
  • Lääkärintarkastus: ennakkoon täytetyn esitietolomakkeen arviointi, laboratoriokokeiden tulosten arviointi, lihastasapaino, biologisen iän arviointi junioreille
  • Lääkärin palaute huomioitavista seikoista esim. harjoittelun, lihashuollon ja palautumisen suhteen
  • Terveystarkastuksen hinta urheiluakatemian urheilijoille 120 € (lukion/ammatillisen oppilaitoksen 1.vuosikurssin opiskelijoille ilmainen erillismenettelyä noudattaen, lisätiedot valmennuskoordinaattoreilta).

Muiden palveluiden osalta (lääkäri-, erikoislääkäri-ja laboratoriopalveluissa jne.) noudatetaan normaalia hinnoittelua.

Kaksoisuraohjaus

Urheiluakatemian oppilaitosten ohjaushenkilöstö sekä urheiluakatemian toiminnanjohtaja Johanna Tikkanen auttavat urheilijoita kaksoisuraan liittyvissä asioissa kuten opinto- ja urasuunnittelussa sekä opintojen ja urheilun yhdistämisessä uran eri vaiheissa. Harjoittelun ja opiskelun hallittu ja onnistunut yhdistäminen edellyttää myös urheilijalta määrätietoisuutta, suunnitelmallisuutta ja omaa aktiivisuutta.

Korkeakouluissa opiskelevat urheiluakatemialaiset voivat suorittaa myös urheiluakatemiaopintoja (15 op), joiden tavoitteena on urheilijaopiskelijan kahden uran (ammatillinen ja urheilu-ura) tukeminen ja opiskelijan kokonaisvaltainen kehittyminen.

Katso vinkit ja tukipalvelut: urheilijan urasuunnittelu ja työelämäkontaktien luominen.