AJANKOHTAISTA

Kesäopinnot 2020

Kesäopinnot 2020

Tarvitsetko joustoa opintoihin syyslukukaudelle tai talvikaudelle? Haluaisitko edistää opintojasi kesällä? Hyödynnä hyvät kesäopintomahdollisuudet Kuopion alueella: oppilaitokset tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia kurssien ja tenttien tekemiseen kesällä. Oppilaitokset ovat julkaisseet kesäopintotarjontansa ja kokosimme yhteen kesäopintomahdollisuudet urheiluakatemialaisillemme Kuopion alueella.

Katso lisää: Kesäopinnot 2020 Kuopion alueella.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Urheiluakatemian toiminta ja koronavirustilanne

Urheiluakatemian toiminta ja koronavirustilanne

Koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia Kuopion alueen urheiluakatemian toimintaan. Urheiluakatemian valmennusryhmien ohjatut valmennukset on peruttu toistaiseksi seuraavien oppilaitosten osalta:

– Kuopion klassillinen lukio (urheilulukio)
– Savon ammattiopisto (urheiluAmis)
– Nilsiän lukio
– Siilinjärven lukio
– Hatsalan klassillinen koulu (urheiluyläkoulu)
– Jynkänlahden koulu (urheiluyläkoulu)

Oppilaitokset tiedottavat omista opiskelua koskevista linjauksista. Kuopion kaupungin hallinoimat sisäliikuntatilat ovat suljettuna toistaiseksi. Seuraamme tilannetta ja toimimme oppilaitosten ja viranomaistahojen ohjeiden mukaan. Tiedotamme asiasta sitä mukaan kun uutta tietoa tilanteen kehittymisestä saadaan.

Asiantuntijatoiminnasta: Urheilupsykologin, urheiluravitsemusterapeutin ja urheilufysioterapeutin yksilöohjauksia on mahdollista toteuttaa näiden poikkeusolojen aikana etäyhteyksiä hyödyntämällä. Yksittäinen urheilija voi tarvittaessa käydä maksutta kaksi kertaa ohjauksessa/asiantuntija.

Toimintaohjeet:

– Urheilupsykologi Saara Grönholm. Akatemiaurheilija voi soittaa suoraan Saaralle ja sopia yksilöohjausajasta, p. 0503537069.
– Urheiluravitsemusterapeutti Jaakko Mursu. Jaakolle saa aikoja olemalla ensin yhteydessä toiminnanjohtaja Johanna Tikkaseen, p. 0447181790, johanna.tikkanen@kuopio.fi
– Urheilufysioterapeutti Jari Puustinen. Akatemiaurheilija voi olla suoraan yhteydessä Jariin laittamalla sähköpostia  jari.puustinen@pohjolasairaala.fi

Lisätietoa asiantuntijatoiminnasta: Kuopion alueen urheiluakatemian asiantuntijatoiminta

Hyödyllisiä linkkejä:

Ajankohtaista tietoa Kuopion kaupungin nettisivuilla 

Suomen Olympiakomitea: Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Ilkka Herolalle menestystä yhdistetyn maailmancupin kisakaudella 2019-2020

Ilkka Herolalle menestystä yhdistetyn maailmancupin kisakaudella 2019-2020

Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva Ilkka Herola sijoittui kaksi kertaa kolmanneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailuissa kaudella 2019 – 2020. Kauden ensimmäinen podium-paikka tuli Herolalle Trondheimin maailmancupissa 22.2.2020. Herola saavutti kolmannen sijan myös yhdistetyn maailmancupin päätöskilpailussa Oslossa Holmenkollenilla 7.3.2020.
Lisäksi Herola palkittiin kauden parhaana yhdistetyn hiihtäjänä. Maailmancupin kokonaiskilpailussa Herola sijoittui kahdeksanneksi. Maailmancupin päätösviikonloppu Schonachissa jouduttiin perumaan, joten maailmancup päättyi jo Holmenkollenille.

Herola opiskelee kauppatieteitä Itä-Suomen yliopistossa. Kuopion alueen urheiluakatemia onnittelee Ilkkaa hienosta kaudesta!

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja harjoitteluolosuhteet houkuttelevat urheilijoita Kuopion alueelle

Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja harjoitteluolosuhteet houkuttelevat urheilijoita Kuopion alueelle

Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja olosuhteet houkuttelevat urheilijoita kuopion alueelle

Kilpauimari Sonja Pentti opiskelee toista vuotta lääketiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Jyväskylästä lähtöisin oleva opiskelijaurheilija edustaa Kampuksen Plaania ja kuuluu Kuopion alueen urheiluakatemiaan. Sonja on kilpaillut uinnissa 13 vuotta, nuorempana harrastuksiin kuului myös yleisurheilua ja useiden eri lajien kokeilua. Hakeminen Kuopioon lääkikseen oli Sonjalle selkeä, ensisijainen vaihtoehto jatko-opintoihin hakeutuessa.

”Koitoisan oloinen kaupunki järvimaisemineen lähellä Jyväskylää. Tiesin, että täällä voi hyvin jatkaa uintia,” kertoo Sonja.

Muuttaessa Kuopioon lähes kaikki muuttui, mutta muutos oli positiivinen.

”Uusi valmentaja, uusi ympäristö, mielenkiintoinen opiskelupaikka sekä uudet opiskelukaverit entisten kaverien lisäksi ovat antaneet uutta intoa ja vaihtelua,” Sonja jatkaa.

Sonjan harjoitusviikkoon kuuluu uintia 6 – 7 kertaa viikossa sekä lisäksi 3 – 4 sali- tai muuta oheistreeniä. Useita joukkueviestin SM-mitaleita saavuttaneen Sonjan tavoitteena on nostaa sijoituksia aikuisten sarjassa ja saada henkilökohtainen SM-mitali. Hän haluaa myös suorittaa hyvällä menestyksellä koulua – itseään kuitenkaan liikaa kuormittamatta.

 

Millainen on tyypillinen päiväsi?

”Yleensä aamulla käyn treeneissä, sitten menen viimeistään klo 10 aikaan koululle, jossa on luentoja, ryhmäopetuksia tai harkkoja. Koululla olen n. klo 15 asti ennen kuin toiset treenit alkaa. Uinnin päälle käyn vielä usein salilla. Illaksi menen kotiin, jossa laitan ruokaa ja opiskelen hieman.”

 Miten opiskelun ja tavoitteellisen urheilun yhdistäminen sujuu?

”Sujuu yllättävänkin hyvin, ennakkoon mietitytti, että miten kaikki lähtee sujumaan, mutta hyvä tasapaino on löytynyt. On tärkeää, että aivoille on monipuolisia virikkeitä, muutakin kuin yhtä ja samaa ajateltavaa. Joustoa on sekä koulun että valmentajan kanssa sovittavissa. Esimerkiksi SM-kisojen takia joutuu olemaan poissa koulusta ja siinä on joustettu. Tenttien suorittamiseen on kolme mahdollisuutta: virallinen tenttipäivä ja kaksi uusintaa. Meillä on juuri nyt myös alkamassa verkkokurssi, jossa ei pakollista läsnäoloa. Riittävä lepo ja aikataulutus on tärkeää huomioida opiskelun ja urheilun yhdistämisessä.”

Harjoitusolosuhteet Kuopiossa kehittyvät, kun syksyllä 2020 avautuu uusi uimahalli, joka tulee olemaan yksi Suomen parhaimmista uimahalleista. Uudessa hallissa on 10-ratainen 50 m allas, 6-ratainen 25 m hyppyallas, terapia-altaat ja moderni urheilijoiden kuntosali. Hankinnassa on myös kiinteä kuvantamismenetelmä molempiin altaisiin. Hallin sijainti on opiskelevan urheilijan kannalta ihanteellinen: oheisharjoittelu-mahdollisuudet ja koulut ovat kävelymatkan päässä.

 

Minkälaiset terveiset lähettäisit opiskelupaikkaa hakeville urheilijoille?

”Kuopio on tosi hyvä paikka urheilijalle, lajista riippumatta on tosi hyvät mahdollisuudet, ja koulun kanssa pelaa tosi hyvin, ei kannata jännittää!”

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen on nyt käynnissä. Korkeakoulujen yhteishakuaika alkaa 18.3.2020. Lue lisää hakemisesta ja mahdollisuuksista Kuopion alueen urheiluakatemiassa: yhteishaku 2020

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Kevään 2020 yhteishaku

Kevään 2020 yhteishaku

Nappaa urheilijalle sopiva opiskelupaikka kevään 2020 yhteishaussa! Kuopion alueen urheiluakatemiassa onnistuu opiskelu ja urheilu joustavasti laadukkaissa olosuhteissa.

Kuopion alueen urheiluakatemian verkostossa on useita urheilumyönteisiä oppilaitoksia eri koulutusasteilla, ja opiskelun rinnalla järjestetään valmennusta yli 10 eri lajissa. Tavoitteelliseen urheiluun on tarjolla kokonaisvaltaista ja monipuolista asiantuntijatukea urheilu-uran ja opintojen eri vaiheissa.

Kuopion alueen urheiluakatemiaan hakemisen edellytyksenä on opiskelupaikka jossakin akatemiaverkoston oppilaitoksessa sekä urheiluvaatimusten täyttäminen. Hakijan tulee siis ensimmäiseksi hakea ja saavuttaa opiskelupaikka normaalia hakumenettelyä noudattaen kevään yhteishauissa.

Kevään 2020 yhteishakuajat:

Yhteishakuaika ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen 18.2. – 10.3.2020 
Korkeakoulujen yhteishakuaika 18.3. − 1.4.2020

Tutustu lisää urheiluakatemiaan ja oppilaitoksiin hakeutumiseen: Hakeminen Kuopion alueen urheiluakatemiaan.

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Joel Naukkariselle MM-hopeaa ja EM-pronssia

Joel Naukkariselle MM-hopeaa ja EM-pronssia

Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva kilpasoutaja Joel Naukkarinen menestyi upeasti sisäsoudun MM- ja EM-kilpailuissa alkuvuodesta 2020.  Sisäsoudun EM-kilpailuissa Naukkarinen saavutti pronssia 500 m matkalta 12.1.2020. Pariisissa Ranskassa järjestetyissä sisäsoudun MM-kilpailuissa tuloksena oli puolestaan MM-hopeaa 500 metrillä 7.2.2020.

Huippu-urheilija Naukkarinen opiskelee lääketiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Kuopion alueen urheiluakatemia onnittelee lämpimästi Joelia menestyksestä!

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Urheiluakatemiaopiskelijoiden opinto- ja uraohjaajien verkostoaamiainen

Urheiluakatemiaopiskelijoiden opinto- ja uraohjaajien verkostoaamiainen

Perjantaina 14.2.2020 klo 9.00 – 12.00 järjestetään Kuopion alueen urheiluakatemian opinto- ja uraohjaushenkilöstön verkostoaamiainen Kuopiossa. Tänä vuonna ystävänpäivänä järjestettävä verkostotapaaminen on jatkoa edellisenä vuonna järjestetylle ohjausverkoston tapaamiselle, jolle osallistujat toivoivat jatkoa. 

Tilaisuudessa verkostoidutaan herkullisia makuja ja elämyksiä tarjoavan aamiaisen äärellä.  Sen lisäksi keskustellaan sekä jaetaan tietoa ja kokemuksia yhdessä kollegoiden kanssa ajankohtaisista urheilijan opinto- ja uraohjausaiheista avauspuheenvuorojen johdolla.

Tilaisuus järjestetään osana Kuopion alueen urheiluakatemian Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät –hanketta. Kehittämistyössä luodaan joustavia ratkaisuja opiskelevan urheilijan uran merkittäviin siirtymävaiheisiin opintoasteelta toiselle sekä urheilu-uralta siviiliuralle. Tavoitteena on parantaa urheilijoiden yksilöllistä uraohjausta sekä tarjota entistä tehokkaammin kaivattua tukea urakysymysten äärellä.

 

OHJELMA

 

Klo 9.00 – 10.00

 • Aamiainen, verkostoitumista
 • Kuopion alueen urheiluakatemian ja kaksoisuran kehittämishankkeen ajankohtaiset
  • Urheilijan urasuunnittelu- ja ohjausaineistot, uusi urheilijoiden verkko-opintojakso sekä työelämäyhteistyö, Marika Makkonen ja Johanna Tikkanen, Kuopion alueen urheiluakatemia

Klo 10.00 – 12.00

 • Urheilijan korkeakouluopintomahdollisuudet sekä väylä- ja polkuopinnot
  • Toinen reitti yliopistoon –hanke, Ulla Kekäläinen, Itä-Suomen yliopisto
  • Tutkinto-opiskelun ja urheilun yhdistäminen AMK:ssa, avoimen amk:n tarjoamat vaihtoehdot sekä väylä- ja polkuopinnot, Pirjo Venhovaara, Savonia-AMK, 
 • Kesäopintotarjonta Kuopion alueella
 • Motivaatioprofiilit ja niiden käyttö opinto- ja uraohjauksessa
  • Case: Kuopion Klassillinen lukio

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Suomelle kultaa nuorten olympialaisten alppihiihdon sekajoukkuekilpailussa

Suomelle kultaa nuorten olympialaisten alppihiihdon sekajoukkuekilpailussa

Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluvat ja Tahkon alppikoulussa valmentautuvat Rosa Pohjolainen sekä Jaakko Tapanainen johdattivat Suomen voittoon nuorten olympialaisten alppihiihdon sekajoukkuekilpailussa 15.1.2020. Molempien osalta olympialaiset ovat sujuneet menestyksekkäästi. Aiemmin samoissa kisoissa Pohjolainen laski nuorten olympiahopealle suurpujottelussa ja oli pujottelussa seitsemäs. Tapanainen laski poikien suurpujottelussa sijalle 10.

Valtaisat onnittelut!

Nuorten talviolympialaiset järjestetään Sveitsin Lausannessa 9. – 22.1.2020. Suomen joukkueeseen kuuluu kolme Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijaa sekä kaksi valmentajaa. Katso: kaikki Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluvat urheilijat ja valmentajat Suomen joukkueessa nuorten talviolympialaisissa 2020.

Lue lisää:

Suomen joukkue, nuorten talviolympialaiset 2020

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Lausanne 2020 kisajärjestäjän viralliset sivut www.lausanne2020.sport/en

 

KUVA: Suomen Olympiakomitea

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Rosa Pohjolaiselle hopeaa nuorten olympialaisissa

Rosa Pohjolaiselle hopeaa nuorten olympialaisissa

Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva, Tahkon alppikoulussa valmentautuva alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen laski upeasti nuorten olympiahopealle nuorten talviolympialaisten kolmantena kisapäivänä sunnuntaina 12.1.2020. Kisat loistavasti aloittaneelle Rosalle hopea tuli suurpujottelusta.

Pohjolaisen voittama nuorten olympiahopea on Suomelle kautta aikain yhdestoista mitali Nuorten talviolympialaisissa. Kuopion alueen urheiluakatemia onnittelee lämpimästi Rosaa ja tiimiä!

Nuorten talviolympialaiset järjestetään Sveitsin Lausannessa 9. – 22.1.2020. Suomen joukkueessa on kolme Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluvaa urheilijaa sekä kaksi valmentajaa. Katso: kaikki Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluvat urheilijat ja valmentajat Suomen joukkueessa nuorten talviolympialaisissa 2020.

Lue lisää Suomen Olympiakomitean kisasivuilla: Lausanne 2020, Suomelle nuorten olympiahopeaa

Lisätietoa:

Suomen joukkue, nuorten talviolympialaiset 2020

Suomen Olympiakomitean kisasivut

Lausanne 2020 kisajärjestäjän viralliset sivut www.lausanne2020.sport/en

 

KUVA: Suomen Olympiakomitea

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA