AJANKOHTAISTA

KuPS A-nuorten urheilevia opiskelijoita muistettiin Kuopiossa

KuPS A-nuorten urheilevia opiskelijoita muistettiin Kuopiossa

JALKAPALLOILUN a-nuorten mestaruusjoukkueen urheileviEN opiskelijoiDEN mESTARUUSKAHVIT

Savon ammattiopisto, Kuopion Klassillinen lukio ja Kuopion alueen urheiluakatemia muistivat jalkapalloilun A-nuorten Suomen mestaruuden voittaneita opiskelijoitaan 6.11.2019 järjestetyssä kahvitilaisuudessa.

KuPS A-nuoret voittivat jalkapalloilun Suomen mestaruuden syyskuussa 2019. Joukkueessa on useita Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoita, ketkä opiskelevat Savon ammattiopistolla tai Kuopion Klassillisessa lukiossa. Kuopion Klassillisen lukion urheilulukiolaisista Aleksi Honka-Hallila, Hemmo Riihimäki ja Eetu Rissanen kuuluvat myös KuPS:in Veikkausliigajoukkueeseen ja ovat näin moninkertaisia Suomen mestareita.

Hyvät olosuhteet ja joustavaa opiskelua

Tuoreet Suomen mestarit kokevat, että tavoitteellisen urheilun ja opiskelun yhdistäminen sujuu hyvin Kuopion alueella. Jalkapalloilijoilla on nyt menossa ansaittu tauko urheilusta kauden jälkeen. Talvella voi huoletta panostaa enemmän opiskeluun. Tammikuun loppupuolella alkavat uuden kauden ensimmäiset pelit.

”Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on tehty täällä helpoksi ja onnistuu hyvin. Toki teettää hieman enemmän työtä, mutta aikaa riittää kaikkeen tarpeelliseen, kun vain järjestää”, Kuopion Klassillisessa lukiossa kolmatta vuotta opiskeleva Tuomas Tervonen kuvailee.

Savon ammattiopiston valmennuskoordinaattori Hanna Linnilä kysyi tilaisuudessa, mitä vinkkejä opiskelevat urheilijat antaisivat toisen asteen opintojaan aloittaville tai sitä suunnitteleville urheilijoille.

”Rohkeasti, ja maltilla mukaan! Lukiorytmiin pääsee ajan kanssa hyvin mukaan, vaikka alussa voi hieman vaatia totuttelua”, Tervonen kertoo.

 

”Alussa voi ottaa vaikka hieman vähemmän kursseja ja nostaa määrää myöhemmin omaan tahtiin sopivasti”, urheilulukiossa niinikään opiskelevat Eero Ryhänen ja Väinö Luttinen kertovat.

Myös valmennusolosuhteet Kuopion alueella kehittyvät lupaavasti koko ajan. Uusi Pohjoismaiden suurimpana pidetty Lippumäen ylipainehalli avautuu ensi viikolla ja myös A-nuoret tulevat harjoittelemaan siellä.

Kuopiolaisen jalkapalloilun menestys vahvasti näkyvillä alueella

Vuosi 2019 on ollut suurta jalkapalloilun juhlaa Kuopion seudulla. Aikaisemmin kesällä KuPS:n D13 -nuoret voittivat Suomen mestaruuden omassa ikäluokassaan ja A-nuorten voiton jälkeen myös KuPS:in Veikkausliigajoukkue voitti Suomen mestaruuden. Lisäksi vielä Kuopion alueen urheiluakatemian joukkue voitti jalkapallossa poikien urheiluoppilaitosturnauksen marraskuussa. KuPSin koko kansan mestaruusjuhla järjestettiin perjantaina 25.10.2019 Kuopion kauppatorilla.

”On ollut hienoa huomata, miten jalkapallomenestys näkyy vahvasti koko Kuopiossa ja niin moni myös lajin ulkopuolelta on mukana kannustamassa juhlimassa yhdessä”, kertoo valmentaja Esa Pekonen.

Savon ammattiopistolla järjestetyillä menestyskahveilla olivat mukana KuPS A-nuorten urheilevien opiskelijoiden lisäksi apulaisrehtori Jukka Kosunen sekä valmennuskoordinaattori ja opinto-ohjaaja Hanna Linnilä Savon ammattiopistolta, urheilukoordinaattori Jyrki Blom Kuopion Klassilliselta lukiolta, jalkapallovalmentaja Esa Pekonen sekä Kuopion alueen urheiluakatemian toiminnanjohtaja Johanna Tikkanen.

 

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Ensilumenladut Kuopion alueella

Ensilumenladut Kuopion alueella

Ensilumenlatu avautuu Tahkolla 11.10.2019 ja Kuopiossa 8.11.2019 klo 10.00. Leppävirralla Vesileppiksen Hiihtoareena on myös avoinna päivittäin 15.7. – 1.12.2019.

Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoille on sovittu seuraavista eduista ja käytännöistä harjoitteluun Kuopion alueen ensilumenladuilla ja Hiihtoareenalla:

Kuopion ensilumenlatu

 • ilmainen käyttö urheiluakatemian urheilijoille
 • urheiluakatemian kuvallinen kausikortti tai kuluvan lukuvuoden jäsenkortti mukaan. Myös henkkarit kannattaa olla mukana.

Tahkon ensilumenlatu

 • ilmainen käyttö urheiluakatemian hiihtolajien edustajille
 • lipunmyyntipisteestä tulee hakea kausikortti urheiluakatemian korttia esittämällä ensimmäisellä käyntikerralla ennen hiihtämään menemistä. Lipunmyyntipisteille on toimitettu nimilista urheiluakatemian hiihtolajien edustajista.
 • urheiluakatemian kuvallinen kausikortti tai kuluvan lukuvuoden jäsenkortti mukaan. Myös henkkarit kannattaa olla mukana.
 • lipunmyynti: Tahkolaakson lipunmyynti, Break Sokos Hotel, SkiMac

Vesileppiksen hiihtoareena

 • 6 € kertamaksu urheiluakatemian hiihtolajien edustajille
 • urheiluakatemian kuvallinen kausikortti tai kuluvan lukuvuoden jäsenkortti mukaan. Myös henkkarit kannattaa olla mukana.
 • hiihtämään mennessä on kuljettava Vesileppiksen kassan kautta, jossa on nimilista urheilijoista
 • Katso lisätiedot ja poikkeukset aukioloajoissa Vesileppiksen hiihtoareenan sivuilta.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Kuopion Palloseura (KuPS) on jalkapalloilun Suomen mestari

Kuopion Palloseura (KuPS) on jalkapalloilun Suomen mestari

KUps on jalkapalloilun suomen mestari

Kuopion Palloseura on voittanut Suomen mestaruuden 43 vuoden tauon jälkeen. Mestaruus on Kuopion Palloseuralle kuudes. KuPS saavutti Veikkausliigassa viime vuonna pronssia ja sitä ennen hopeaa. Kaikki kolme mitalia ovat tulleet Jani Honkavaaran valmennuksessa.

Voittajajoukkueessa pelaa myös Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva Ville Saxman, joka opiskelee lääketiedettä kolmatta vuotta Itä-Suomen yliopistossa. Lisäksi joukkueeseen kuuluvat urheiluakatemialaiset Aleksi Honka-Hallila, Hemmo Riihimäki ja Eetu Rissanen, ketkä opiskelevat Kuopion klassillisessa lukiossa, urheilulukiossa.

KuPSin koko kansan mestaruusjuhla järjestetään perjantaina 25.10.2019 kello 18 alkaen Kuopion kauppatorilla. KuPS toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi avoimeen keltamustaan kansanjuhlaan.

Aiemmin tänä syksynä myös KuPS A-nuoret voittivat Suomen mestaruuden 2019. Joukkueessa on useita Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoita.

Valtavasti onnea molemmille joukkueille!

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Sports meets Business -tapahtuma herätti suurta kiinnostusta

Sports meets Business -tapahtuma herätti suurta kiinnostusta

SPORTS MEETS BUSINESS -tapahtuma herätti suurta kiinnostusta

Kuopion alueen urheiluakatemia järjesti yhteistyössä bisnesmuotoilutoimisto Brande Oy:n kanssa uuden Sports meets Business -tapahtuman Kuopion Saanassa 1.10.2019. Seminaarissa tarjottiin viimeisintä tietoa modernin urheilusponsoroinnin ja -yhteistyön mahdollisuuksista sekä urheilijoiden urallaan keräämästä osaamispääomasta. Lisäksi tapahtuma tarjosi mahdollisuuden työelämän edustajien ja nuorten urheilijoiden kohtaamiseen. Seminaarin teemoina olivatkin moderni urheilusponsorointi sekä urheilun opettamat työelämätaidot.

Seminaari kokosi yhteen 100 osallistujaa yrityksistä, urheilijoista sekä muista urheilun taustatoimijoista. Tapahtuma keräsi kiitosta osallistujilta ja sille toivottiin myös jatkoa.

”Tapahtuma osoitti, että kiinnostusta aiheeseen on. Tarkoituksenamme on edistää Kuopion alueella työelämän ja urheilijoiden yhteistyötä, sekä kasvattaa tietoisuutta ja ymmärrystä urheilusponsoroinnin ja -yhteistyön mahdollisuuksiin sekä urheilijoiden urallaan keräämään pääomaan liittyen”, kertoo Kuopion alueen urheiluakatemian projektipäällikkö Marika Makkonen.

Seminaarin ensimmäisellä puoliajalla esiteltiin moderneja tapoja tehdä urheilumarkkinointia ja urheilusponsorointia. Kuopion lukio-opetuspäällikkö Jukka Sormusen avaussanojen jälkeen lavalle asteli kaksi nimeä suomalaisen urheilumarkkinoinnin eturivistä:

sports meets business tapahtuma 2019Ensin kuopiolaislähtöinen kauppatieteiden tohtori Arto Kuuluvainen avasi sponsoroinnin muutostrendejä sekä tarjosi konkreettisia esimerkkejä siitä, miten yritykset voivat sponsoroinnin avulla hankkia suoria myyntiliidejä sekä konkretisoida arvopohjaansa. Puheenvuorossaan Kuuluvainen alleviivasi sitä, että hyvään sponsorointisuhteeseen kuuluu olennaisesti myös kumppanin liiketoiminnallisten tavoitteiden ymmärtäminen. Ilman aitoa vastikkeellisuutta ei voida puhua sponsoroinnista. Tällöin kyse on sen sijaan hyväntekeväisyydestä.

Arto Kuuluvaisen esityksen näet tästä: Moderni sponsorointi 2.0

 

sposrts meets business seminaariTämän jälkeen suomalaisen urheilun merkittävimmän yritysyhteistyökumppanin Veikkauksen sponsorointia johtava Johanna Kozul kertoi esimerkkejä siitä, miten Veikkaus on tuloksellisesti hyödyntänyt urheilua ja urheilijoita liiketoiminnassaan. Puheenvuorossaan Kozul mm. havainnollisti tietoon perustuvia sponsorointipäätöksiä esittelemällä Veikkauksen analyysia niin KuPSin, KalPan kuin Savo Volleynkin sosiaalisen median kanavista ja kyseisten seurojen tavoittamista kohderyhmistä.

 

 

sports meets business 2019Seminaarin toisella puoliajalla sukellettiin päivän toiseen teemaan hakemalla vastauksia mm. siihen miksi urheilutausta auttaa usein saavuttamaan poikkeuksellisia tuloksia myös perinteisemmillä toimialoilla. Omia näkemyksiään avasivat sekä maajoukkueessa hiihtänyt Anne Mäkinen että salibandymaajoukkueessa pelannut Lasse Riitesuo. Mäkinen ja Riitesuo peilasivat omia urheilu-uriaan perinteisempiin työuriinsa ja painottivat, että koska urheilu opettaa niin valtavasti eri taitoja, voi sitä pitää myös ihmisen parhaana kehitysohjelmana.

Anne Mäkisen ja Lasse Riitesuon esityksen voit katsoa tästä: Urheilusta työelämään

 

sports meets business -tapahtuma 2019Seminaariosion päättävän puheenvuoron sai entinen liigalentopalloilija Markus Kauppinen, joka tätä nykyä luotsaa digitaalisia valmennusalustoja rakentavaa CoPlays Oy:tä kohti globaalia kasvua. CoPlays on ensimmäinen, ja toistaiseksi ainut, skandinaavinen yritys, joka on päässyt mukaan FC Barcelonan seurahistorian tärkeimmäksikin kutsuttuun projektiin, Barça Innovation Hubiin. Kauppinen peilasi lentopallouralta saatuja oppeja yrittäjyyteen sekä taustoitti sitä, miten suomalainen startup sai partnerikseen yhden maailman arvokkaimmista urheiluseuroista. Kauppinen alleviivasi kovan työnteon ja sitkeyden merkitystä onnistumisten taustalla. Juuri näitä taitoja Kauppinen koki urheilusta saaneensa. Kauppisen mukaan niin sanottu ”onni” koostuu itse asiassa hyvästä valmistautumisesta ja tilaisuuksiin tarttumisesta. Tästä oli loppujen lopuksi kyse silloinkin, kun hän sai luotua ensimmäiset kontaktit yhteen maailman arvokkaimmista jalkapalloseuroista.

Markus Kauppisen esityksen näet täältä: Urheilusta yrittäjyyteen

 

sports meets business matchmakingSeminaariosion jälkeen järjestettiin vielä erillinen matchmaking-tilaisuus, jossa Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoille sekä työelämän edustajille tarjottiin mahdollisuus tavata kasvokkain. Vaikka monet viime hetken peruutukset hieman haastoivatkin matchmaking-tilaisuuden ”pelikirjaa”, soljui keskustelu tilaisuudessa oikein mukavasti. Moni urheilija sai solmittua uusia ja arvokkaita yrityskontakteja, mutta isossa kuvassa vähintään yhtä tärkeää oli päästä harjoittelemaan verkostoitumista yritysten edustajien kanssa. Useampi nuori urheilija antoikin heti tilaisuuden jälkeen hyvin positiivista palautetta tilaisuuden annista. Moni osallistuja toivoi myös, että vastaavia tapahtumia järjestetään Kuopiossa myös jatkossa.

Kuvat: Vicente Serra / Kuopion kaupunki

Katso lisää tapahtumakuvia täältä: KUVAGALLERIA – SPORTS MEETS BUSINESS 2019

Videokooste tapahtumasta: Sports meets Business -tapahtumavideo

Tapahtuman sosiaalisen median tunnisteena toimi #SportsMeetsBusiness

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

MM-kultaa ja EM-mitaleja urheiluakatemialaisille

MM-kultaa ja EM-mitaleja urheiluakatemialaisille

MM-JOUKKUEKULTAA JA EM-MITALEJA URHEILUAKATEMIALAISILLE

Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva, Savon ammattiopistossa opiskeleva Mikael Räsänen oli mukana MM-kultaa voittaneessa Suomen joukkueessa Virossa järjestetyissä joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuissa 21.-24.8.2019. Voitto oli ylivoimainen ja Räsänen lähteekin itsevarmana myös seuraavaan kilpailuun, joka on Amerikan yhdysvaltojen mestaruuskisat 2.-5.10.2019 Etelä-Carolinan Charlotte Rock Hill:ssä.

18-vuotias Räsänen opiskelee liiketaloutta Savon ammattiopistossa Kuopiossa. Alkusyksystä on ollut paljon kilpailuja, ja koulu on tukenut urheilijan kaksoisuraa tarjoamalla muun muassa joustavia opiskelujärjestyjä. Tiiviin kilpailukauden hiljentyessä ehtii jälleen panostamaan vahvemmin koulun käyntiin ja harjoittelemaan koulun mahdollistamissa aamutreeneissä.

Kuopion alueen urheiluakatemialaiset voittivat syksyllä 2019 myös EM-mitaleja, kun paratriathlonisti Liisa Lilja nappasi PTS2-luokassa EM-hopeaa Espanjassa. Soutaja Joel Naukkarinen puolestaan otti hopeaa opiskelijoiden EM-kisoissa syyskuun alussa Jönköpingissä Ruotsissa.

Paljon onnea urheilijoille!

Lisätietoa: opiskelun ja urheilun yhdistäminen Kuopion alueen urheiluakatemiassa.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

UUSI TAPAHTUMA Sports meets Business 1.10.2019

UUSI TAPAHTUMA Sports meets Business 1.10.2019

UUSI TAPAHTUMA SPORTS MEETS BUSINESS

Kuopion alueen urheiluakatemia järjestää yhteistyössä bisnesmuotoilutoimisto Brande Oy:n kanssa 1.10.2019 Kuopiossa uuden seminaarin Sports meets Business.

Tapahtuma yhdistää alueen yritys- ja työelämän edustajat sekä urheilijat. Seminaarin teemat ovat moderni urheilusponsorointi sekä urheilun opettamat työelämätaidot. Seminaaripuhujina ovat suomalaisen urheilumarkkinoinnin huiput. Tapahtumapäivään kuuluu erillinen osuus, jossa yhteistyöstä kiinnostuneille työelämän edustajille sekä Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoille tarjotaan paljon kaivattu mahdollisuus tavata ja verkostoitua.

Tilaisuus on avoin kaikille yrityksille ja työelämän edustajille, Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoille, medialle ja muille urheilun taustatoimijoille. Tapahtuma järjestetään Matkailukeskus Kuopion Saanassa 1.10.2019 klo 9.00 – 15.30. Uusi tapahtuma toteutetaan osana Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät -hanketta.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avattu. Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu: Sports meets Business -seminaari 1.10.2019.

Lisätietoa tapahtumasta päivitetään kanavillamme. Seuraa tiedotusta!

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Huippuvaiheen kaksoisuraseminaari 19.9.2019

Huippuvaiheen kaksoisuraseminaari 19.9.2019

Suomen Olympiakomitean, Kuopion alueen urheiluakatemian, Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun järjestämä valtakunnallinen Huippuvaiheen kaksoisuraseminaari järjestetään Kuopiossa 19.9.2019. Seminaarin aiheena on urheilu-uran arvo ja arvostus.

Aiheesta ovat puhumassa mm. tutkija Kati Lehtonen ja hiihtäjä Matti Heikkinen. Kansainvälistä näkökulmaa urheilijoiden kaksoisura-asioihin tuo kansainvälisen Olympiakomitean edustaja. Mukana on myös mielenkiintoisia paikallisia puhujia ja case-esimerkkejä Kuopion alueelta.

Katso koko ohjelma: Huippuvaiheen kaksoisuraseminaarin ohjelma final KUOPIO 19.9 (pdf).

Kaksoisuraseminaari on tarkoitettu Urheiluakatemioiden ja Valmennuskeskusten toimijoille ja heidän Huippuvaiheen kumppanuusoppilaitosten (tiede- ja ammattikorkeakoulut ja toisen asteen oppilaitokset) yhteistyöhenkilöille ja koordinaattoreille sekä Huippuvaiheessa opiskeleville urheilijoille ja heidän valmentajilleen.

Kaksoisuraseminaari pidetään torstaina 19.9. klo 11.00 – 16.00 Technopolis Kuopion auditoriossa os Microkatu 1 A.

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 13.9.2019:

https://www.lyyti.in/kaksoisuraseminaari2019

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Kuopion Palloseura (KuPS) on jalkapalloilun Suomen mestari

Urheiluakatemia Rekry, työelämä & koulutus -messuilla 10.9.

REKRY, TYÖELÄMÄ JA KOULUTUS -MESSUT 10.9.2019

Kuopion alueen urheiluakatemia on mukana Rekry, työelämä & koulutus -messuilla tiistaina 10.9.2019 klo 10 – 18 Kuopion Musiikkikeskuksella. Tule tutustumaan alueemme oppilaitosten osastoilla, millaista on urheilun ja opiskelun yhdistäminen Kuopion alueella. Paikalla on myös urheilijoitamme, keiden kanssa voit jutella kokemuksista.

Urheilijat ovat tavattavissa oppilaitosten osastoilla seuraavasti:

 • Roope Pekkarinen (alamäkipyöräily), Savon ammattiopisto Sakky, paikalla päivällä
 • Meiju ja Kaisa Eskelinen (yleisurheilu), Savonammattiopisto Sakky, klo 15 jälk.
 • Elisa Neuvonen (kilpakävely), Itä-Suomen Yliopisto, klo 16-18

Tervetuloa! Messuille on vapaa pääsy. Tutustu: Rekry, työelämä & koulutus -messut 2019, Kuopio

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Ilmoittautuminen urheiluakatemialaisten sponsorointisparrauksiin

Ilmoittautuminen urheiluakatemialaisten sponsorointisparrauksiin

Kuopion alueen urheiluakatemia järjestää neljä maksutonta sparraustilaisuutta urheiluakatemialaisilleen sponsorointiyhteistyökumppanuuksiin liittyen Kuopion alueella 3.5., 21.5., 4.6. ja 18.9.

Millainen urheilija kiinnostaa sponsoreita? Miten voit rakentaa henkilöbrändiäsi? Miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää sponsoriyhteistyössä? Miten ja millä vakuutat sponsorineuvotteluissa?

Sponsorointisparrauksessa urheilijat saavat vastauksia mm. edellä mainittuihin kysymyksiin. Ennakkotehtävien ja työpajan aikana paneudutaan jokaisen työpajaan osallistuvan urheilijan lähtökohtiin ja mahdollisuuksiin myös yksilöllisesti. Työpajassa käydään keskustelunomaisesti läpi, millaisia markkinoinnillisia ja viestinnällisiä vahvuuksia kunkin urheilijan olisi fiksua hyödyntää. Työpajassa mietitään myös millaisia sisältöjä/vastineita kukin urheilija voi sponsoreille tarjota ja sparrataan erilaisia tapoja lähestyä potentiaalisia sponsoreita. Työpajassa hyödynnetään paljon käytännön esimerkkejä, ja kuullaan urheilua sponsoroivien yritysten odotuksia urheilijoilta ja taustoitusta siitä, miten sponsorointikohteet kussakin yrityksessä valitaan.

Sparraukset toteutetaan 5-10 hengen pienryhmissä. Tilaisuuden kesto on 3 h. Sparraajina toimivat suomalaisen urheilumarkkinoinnin eturivin asiantuntijat Bisnesmuotoilutoimisto Brande Oy:stä.

Osallistujilta odotetaan ennakkotehtävien tekemistä, jotta sparraussessioihin varattu rajallinen aika saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Ennakkotehtävät toimitetaan hyvissä ajoin.

Sponsorointisparrauksen läpikäyneille urheilijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua syksyllä järjestettävään matchmaking-tapahtumaan. Tapahtumassa urheilijat pääsevät esittäytymään henkilökohtaisesti monien eri sponsorien edustajille.

Varmista paikkasi sparraukseen ja kasvata arvokasta osaamista! Hyödynnä ainutlaatuinen mahdollisuus ja ilmoittaudu sparraukseen heti, paikkoja on rajoitetusti. Voit valita vaihtoehtoisista ajankohdista sopivimman, sisältö on kaikissa tilaisuuksissa sama.

ILMOITTAUDU mukaan linkistä: ilmoittautuminen sponsorointisparraukseen

Sparraukset järjestetään osana urheiluakatemian Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät –hanketta.

Lisätiedot:

Marika Makkonen
Projektipäällikkö
Kuopion alueen urheiluakatemia
marika.makkonen@kuopio.fi
044 718 1795

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA