AJANKOHTAISTA

Sports meet Business työpaja

Sports meet Business työpaja

Panostusta urheilijoiden työelämäkontakteihin ja sponsorointiosaamiseen

Kuopion alueen urheiluakatemia ja Business Center Pohjois-Savo järjestivät yhteistyössä työpajan, jossa kohtasivat työelämän ja urheilusektorin toimijat. Paikalla oli urheilijoiden lisäksi edustajia urheiluseuroista ja yrityksistä. Aamun aikana Arto Kuuluvainen alusti modernista urheilusponsoroinnista, jonka jälkeen osallistujat kuulivat toistensa tarinoita ja ideoita yhteistyöstä. Tunnelmapaloja työpajasta oheisella videolla!

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Urheiluakatemialaisia alppihiihdon  nuorten MM-kisoihin 2021

Urheiluakatemialaisia alppihiihdon nuorten MM-kisoihin 2021

Urheiluakatemialaisia ALPPIHIIHDON NUORTEN MM-kiSOIHIn 2021

Kuopion alueen urheiluakatemialaisia on valittu mukaan alppihiihdon nuorten MM-kisoihin 2021. Suomen edustusjoukkueessa MM-kilpailuihin Bulgarian Banskossa 2. – 10.3.2021 osallistuvat Jaakko Tapanainen ja Erika Pykäläinen (Tahkon alppikoulu). Kilpailuissa kisataan super-G:ssä, suurpujottelussa ja pujottelussa.

Onnea valinnasta ja tsemppiä kisoihin!

Lisätietoa kilpailuista virallisilta kisasivuilta:

www.bansko2021.ski

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Opiskelijoille myyntipuheen harjoittelumahdollisuus Tahko Ski Lift Pitch tapahtumaan

Opiskelijoille myyntipuheen harjoittelumahdollisuus Tahko Ski Lift Pitch tapahtumaan

URHEILIJOILLE MAHDOLLISUUS HARJOITELLA MYYNTITAITOJAAN KÄYTÄNNÖSSÄ 

Haluatko kontakteja työelämään, testata omaa yhteistyöideaasi ja harjoitella myyntipuhetta käytännössä? Tänä vuonna suosittu Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuma tarjoaa pitchaus-radan opiskelijoille ja kaikille, jotka haluavat harjoitella myyntitaitojaan käytännössä. Parhaalla myyntipuheella on mahdollisuus voittaa finaalissa 200 euron lahjakortti!

Sponsoriyhteistyön asiantuntijamme ja urheiluakatemian sparraustyöpajoistakin tuttu Arto Kuuluvainen sparraa tapahtuman opiskelija-radalla urheilijoita hissipuheen harjoittelussa ja hiomisessa. Tämä on oiva mahdollisuus harjoitella sekä saada kokemusta ja vinkkejä esiintymis- ja myyntitaitoihin urheilumarkkinoinnin ja sponsoroinnin huippuosaajalta.

Ilmoittautuminen on avoin kaikille opiskelijoille ja urheilijoille. Osallistuja voi valita, osallistuuko ainostaan harjoitteluvaiheeseen vai haluaako tavoitella ja osallistua myös myyntipuheiden kilpailupaikkaa. Mukaan voi ilmoittautua myös tiiminä.

Tapahtumayhteistyö urheiluakatemian, Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman ja Business Center Pohjois-Savon kanssa tarjoaa loistavan mahdollisuuden urheilijoille kehittää taitojaan. Kuopion alueen urheiluakatemia on panostanut paljon urheilijoiden auttamiseen sponsorointiosaamisen kehittämisessä. Tehtävänä on auttaa urheilijoita muun muassa huipulle tähtäävän urapolun rahoituksessa. Aiemmin Kuopion alueen urheiluakatemia on toteuttanut useasti muun muassa sparraussessioita urheilijoilleen, joissa on käsitelty esimerkiksi urheilijoiden henkilöbrändien rakentamista, modernin sponsoroinnin johtavia ajatuksia sekä kumppanuusmyynnin perusteita käytännön esimerkein havainnollistettuna. Lisäksi yhteistyössä Savonia-amk:n kanssa on tuotu tarjolle uusi verkko-opintojakso aiheesta. Toimenpiteet on toteutettu osana Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät –hanketta

Harjoitus tekee mestarin! Kannustamme osallistumaan rohkeasti!

Toimi heti! Ilmoittautuaika päättyy 12.3.2021.

Katso: lisätiedot ja ilmoittautuminen opiskelijoiden pitchaus-radalle.

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

MM-hopeaa Ilkka Herolalle

MM-hopeaa Ilkka Herolalle

Ilkka herolalle mm-hopeaa 

Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva Ilkka Herola saavutti MM-hopeaa yhdistetyn normaalikilpailussa Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailuissa Saksan Oberstdorfissa 26.2.2021. Herola hyppäsi MM-kisojen ensimmäisessä yhdistetyn kilpailussaan mäkiosuudella HS 106 -mäestä 99,5 metriä ja sai 127,8 pistettä, ja starttasi hiihto-osuudelle 10 km (v) reilun minuutin perässä kärkeä. 

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Saksan Oberstdorfissa 24.2. – 7.3.2021. Tapahtumasivusto: https://www.oberstdorf2021.com/en/

Herola opiskelee Itä-Suomen yliopistossa kauppatieteitä ja kuuluu Puijon hiihtoseuraan. urheiluakatemia onnittelee lämpimästi MM-hopeamitalistia! 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Maailmanmestaruus Joel Naukkariselle

Maailmanmestaruus Joel Naukkariselle

miesten joukkuekisasta URAN ENSIMMÄINEN MAAILMANMESTARUUS

Jännittävä MM-kisaviikko tärähti käyntiin Sisäsoudun MM-kisoilla 23.2.2021. Virtuaalisesti järjestettäviin kisoihin osallistuva urheiluakatemialaisemme Joel Naukkarinen starttasi ensimmäiseen kilpailuun Kuopiossa Kunnonsalilla tuloksena miesten joukkuekisasta uran ensimmäinen maailmanmestaruus. 27.2. 1 h MM-finaalissa Joel saavutti MM-hopeaa (18050 m). Ensimmäinen yksilökilpailu oli 24.2. jossa Joel saavutti upeasti 500 m MM-pronssia. Tulos 1:14.1 oli samalla uusi SE-aika. Kisat jatkuvat lauantaina 27.2. vielä toisella kilpailulla, jolloin Joel kilpailee toisen kerran samana päivänä sekajoukkueen kilpailussa. Joel on ainoa soutaja, jolla on nyt mitali kaikilta matkoilta. 

Sisäsoudun MM-kisoja voi seurata virallisen livelähetyksen kautta: Sisäsoudun MM 2021 livestream 
Erillinen livelähetys suorana Joelin 1h MM-kisasuorituksesta Kuopiosta lähetettiin Joelin Instagram-tilillä https://www.instagram.com/rowingfinn.

Joel otti kilpailujen karsinnoissa varmin ottein paikat finaaleihin seuraavissa kilpailukategorioissa: miesten 500 m, 2 000 m, 1 tunti, miesten joukkue ja sekajoukkue. Finaalit kilpaillaan virtuaalisesti kunkin urheilijan valitsemassa paikassa samaan aikaan muita kilpailijoita vastaan 23.-27.2.2021.

Lisätietoa tapahtumasta: https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-indoor-championships/

Naukkarinen opiskelee Itä-Suomen yliopistossa. Onnea valtavan paljon! Seurataan ja kannustetaan kisoja yhdessä!

 

Uutista päivitetty 24.2.2021, 25.2.2021 ja 27.2.2021.

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Urheiluakatemialaisia MM-kisoihin keväällä 2021

Urheiluakatemialaisia MM-kisoihin keväällä 2021

URHEILUAKATEMIALAISIA MM-KISOISSA KEVÄÄLLÄ 2021

Sisäsoudun MM-kisat 2021 järjestetään virtuaalisesti helmikuun lopulla. Kuopion alueen urheiluakatemian urheilija Joel Naukkarinen otti kilpailujen karsinnoissa varmin ottein paikat finaaleihin seuraavissa kilpailukategorioissa: miesten 500 m, 2 000 m, 1 tunti, miesten joukkue ja sekajoukkue. Finaalit kilpaillaan virtuaalisesti kunkin urheilijan valitsemassa paikassa samaan aikaan muita kilpailijoita vastaan 23.-27.2.2021.

Lisätietoa tapahtumasta: https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-indoor-championships/

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Saksan Oberstdorfissa 24.2. – 7.3.2021. Hiihdon MM-kilpailuissa yhdistetyssä Suomea edustaa Kuopion alueen urheiluakatemialaisista Ilkka Herola ja maastohiihdossa Perttu Hyvärinen. Lisäksi koko Oberstdorfiin matkustava Suomen mäkihyppyjoukkue Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen on Kuopion alueen urheiluakatemialaisia.

Tapahtumasivusto: https://www.oberstdorf2021.com/en/

Naukkarinen, Herola ja Hyvärinen ovat Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita. Eetu Nousiainen opiskelee Savon ammattiopistossa. Herolan, Hyvärisen ja Nousiaisen seura on Puijon hiihtoseura. Onnea kaikille MM-kisoihin! Seurataan ja kannustetaan verkostomme urheilijoita yhdessä!

KUVA: Anssi Saviluoto

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen, verkko-opinnot, kevät 2021

Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen, verkko-opinnot, kevät 2021

SPONSOROINTI JA URHEILIJABRÄNDin rakentaminen -verkko-opintojakso kevään tarjontaan

Verkko-opintojakso Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen (2 op) on nyt tarjolla myös kevään 2021 opintotarjonnassa. Kuopion alueen urheiluakatemian ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistyössä luoma uusi opintojakso avattiin ensimmäisen kerran opintotarjontaan syksyllä 2020.

Verkko-opintojakso on osa Savonia-ammattikorkeakoulun avoimen amk:n tarjontaa, jonka opinnot ovat avoimia kaikille. Sponsorointi ja urheilijan henkilöbrändäys -opintojakso on rakennettu ensisijaisesti toisen asteen opiskelijoille ja erityisesti urheiluakatemialaisille, mutta soveltuu hyvin kaikille. Verkkokurssi on avoinna 5.2. – 30.4.2021, jolloin opinnot on suoritettava. Opintojakso on maksuton.

Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää urheilijabrändäyksen tavoitteet ja vaikutukset, sekä yrityksen markkinoinnin näkökulmaa urheilusponsoroinnissa ja osana yrityksen strategiaa. Opintojaksolla opiskelija saa käsityksen muun muassa nykyaikaisen markkinointiviestinnän mahdollisuuksista ja hyödyntää oppimaansa oman urheilijabrändin suunnittelussa. Opiskelumenetelmät ovat käytännönläheisiä ja opintojakson suorittaneet ovat kertoneet saaneensa hyvää oppia ja rohkaisua muun muassa yhteistyökumppanien kontaktointiin.

Esimerkiksi Kuopion lukioissa ko opinnot hyväksiluetaan lukio-opintoihin. Sen lisäksi opintojakso hyväksiluetaan kaikkiin Savonian amk:n tutkinto-ohjelmiin. Muut korkeakoulut ja oppilaitokset päättävät autonomisesti hyväksilukemisesta. Ammattikorkeakoulujen kesken yleinen käytäntö on lukea laajasti hyväksi muissa ammattikorkeakouluissa suoritettuja opintoja.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan viim. 28.3.2021 mennessä:
ILMOITTAUTUMISLOMAKE Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen 2 op, verkko-opinnot

 

Kuopion alueen urheiluakatemia on aiemmin järjestänyt urheilijoilleen työpajoja sponsorointiyhteistyökumppanuuksiin liittyen suomalaisen urheilumarkkinoinnin eturivin asiantuntijoiden johdolla. Sponsorointi ja urheilijan henkilöbrändäys -opintojaksolla hyödynnetään näiden työpajojen asiantuntijasisältöjä, jotka on tuotettu osana urheiluakatemian Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät –hanketta.

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Urheiluakatemialaisia nuorten MM-kisoihin 2021

Urheiluakatemialaisia nuorten MM-kisoihin 2021

URHEILUAKATEMIALAISIA Nuorten MM-KISOISSA keväällä 2021

Pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kilpailut järjestetään 8. – 14.2.2021 Vuokatissa ja Lahdessa. Vuokatissa kisataan hiihdossa alle 20-vuotiaiden ja alle 23-vuotiaiden sarjoissa, Lahdessa puolestaan kilpaillaan yhdistetyssä ja mäkihypyssä. Suomen Hiihtoliitto on valinnut yhdistetyn joukkueeseen Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluvan, Puijon Hiihtoseuran Herman Happosen. Mäkihypyn nuorten joukkueeseen valittiin Kuopion alueen urheiluakatemian Vilma Meis (Siilinjärven Ponnistus).

Ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuissa Itävallan Obertilliachissa 24.2.-7.3.2021 on mukana Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva Arttu Heikkinen. Heikkinen kuuluu Puijon hiihtoseuraan.

Kaikki nuorten MM-joukkueisiin valitut urheiluakatemialaisemme opiskelevat Kuopion klassillisessa lukiossa. Paljon onnea urheilijoillemme kisoihin!

Lue lisää valinnoista ja tapahtumista hiihtoliittojen sivuilta:

Nuorten maailmanmestaruuksista kilpaillaan kotiladuilla – joukkueet julkistettu Vuokattiin ja Lahteen

Herman Happonen ja Tuomas Kinnunen täydentavat Nuorten MM-kisajoukkueen

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus on vahvistanut valinnat Nuorten MM-kilpailuihin Itävaltaan

JWSC2021

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Kevään 2021 yhteishaku

Kevään 2021 yhteishaku

Hae urheilijaystävälliseen toisen asteen oppilaitokseen tai korkeakouluun Kuopion alueella yhteishaussa 2021. Kuopiossa on kaksi urheiluoppilaitosta: Kuopion klassillinen lukio (urheilulukio) ja Savon ammattiopisto (UrheiluAmis). Lisäksi seudun neljä muuta lukiota ja Itä-Suomen yliopisto sekä Savonia-ammattikorkeakoulu kuuluvat Kuopion alueen urheiluakatemian verkostoon, jossa urheilu ja opiskelu on mahdollista suorittaa joustavasti laadukkaissa olosuhteissa. Opiskelun rinnalla järjestetään valmennusta yli 10 eri lajissaUrheiluakatemiaverkostossa saat tavoitteelliseen urheiluun kokonaisvaltaista ja monipuolista asiantuntijatukea urheilu-uran ja opintojen eri vaiheissa. 

Kuopion alueen urheiluakatemiaan hakemisen edellytyksenä on opiskelupaikka jossakin akatemiaverkoston oppilaitoksessa sekä urheiluvaatimusten täyttäminen. Hakijan tulee siis ensimmäiseksi hakea ja saavuttaa opiskelupaikka normaalia hakumenettelyä noudattaen yhteishaussa. Ammatilliseen urheiluoppilaitokseen voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan.

Kevään 2021 yhteishakuajat:

Yhteishakuaika ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen 23.2. – 23.3.2021  
Korkeakoulujen yhteishakuaika 17. − 31.3.2021

Katso lisää urheiluakatemiaan ja oppilaitoksiin hakeutumisesta: Hakeminen Kuopion alueen urheiluakatemiaan.

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA