YLÄKOULUT

urheiluluokat

Kuopion alueen urheiluakatemian toiminnassa on mukana kaksi yläkoulua, joissa on urheiluluokat: Jynkänlahden koulu ja Hatsalan klassillinen koulu. Urheiluluokkien oppilaat saavat Kuopion alueen urheiluakatemian juniorijäsen statuksen. Nämä kaksi koulua ovat mukana Suomen Olympiakomitean koordinoimassa kolmivuotisessa urheiluyläkoulukokeilussa. Urheiluyläkoulukokeilun tavoitteena on kehittää valtakunnallinen urheiluyläkoulutoiminnan malli, jossa oppilas saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen. Kokeilussa olevat koulut rakentavat toimintamalleja, joissa on mahdollista saada toteutumaan kouluviikon yhteydessä kymmenen tuntia monipuolista liikuntaa ja harjoittelua viikossa.

 

 

 

 

Aamuvalmennus

Urheiluluokan oppilaalle tarjotaan mahdollisuus osallistua aamuvalmennukseen. Valmennus toteutetaan yhteistyössä seurojen sekä urheiluakatemian taitovalmentajan kanssa. Työjärjestykseen jätetään tilaa aamuharjoitteluun tiistaisin (7-9 luokat) ja torstaisin (8-9 luokat) klo 8:00 – 9:30. Aamuvalmennus on koulun ulkopuolista aikaa eikä koulu vastaa tästä harjoittelusta. Mikäli seura ei järjestä omaa aamuvalmennusta tai järjestää sen vain osittain, on oppilas tervetullut mukaan urheiluakatemian järjestämään taitoharjoitteluun. Koulut tai Kuopion alueen urheiluakatemia eivät vastaa oppilaan vakuutuksista tai kuljetuksista harjoituspaikoille.

 

 

 

 

Kulkukortti ja harjoituslupa
Kuopio-hallissa tapahtuvaan aamuvalmennukseen oppilas tarvitsee kulkukortin. Sen voi noutaa nimellä Kuopio-hallin kassalta 7,90€ hintaan (uudet kortit). Vanhat kortit voi päivittää Kuopio-hallin kassalla. Jotta oppilas voi osallistua taito- ja ominaisuusvalmennukseen, tulee osallistujan täyttää sitoumus ja toimittaa se allekirjoitettuna taitovalmentajille ensimmäisellä valmennuskerralla.

Taitovalmennus
Lajirajat ylittävää taitovalmennusta järjestetään molemmilla kouluilla tiistai ja torstai aamuisin. Valmentajina toimivat Antti Heinänen ja Jussi Hämäläinen. Harjoitusten sisältö koostuu motoristen taitojen harjoittamisesta: mm.kehonhallinta, vammojen ennaltaehkäisy, yleistaitojen kehittäminen, rytmiikka, suunnanmuutos, liikkuvuuden kehittäminen sekä kehonpainoharjoittelu.

Taitovalmennuksen ajankohdat:

20.8 Jynkänlahti / Kuopiohalli

22.8 Jynkänlahti / Kuopiohalli

27.8 Jynkänlahti / Kuopiohalli

29.8 Jynkänlahti / Kuopiohalli

3.9 Jynkänlahti / Kuopiohalli

5.9 Jynkänlahti / Kuopiohalli

10.9 Jynkänlahti / Kuopiohalli

12.9 Jynkänlahti / Kuopiohalli

17.9 (Jynkänlahti ei harjoituksia) / Kuopiohalli

19.9 (Jynkänlahti ei harjoituksia) / Kuopiohalli

24.9 (Jynkänlahti ei harjoituksia) / Kuopiohalli

26.9 Ei harjoituksia

1.10 Jynkänlahti / (Kuopiohalli ei harjoituksia)

3.10 Jynkänlahti / Kuopiohalli

8.10 (Jynkänlahti ei harjoituksia) / Kuopiohalli

10.10 (Jynkänlahti ei harjoituksia) / Kuopiohalli

Syyslomaviikko

22.10 Jynkänlahti  / (Kuopiohalli ei harjoituksia)

24.10 Jynkänlahti  / Niiralan uimahallin kuntosali

29.10 Jynkänlahti  / Kuopiohalli 

31.10 Jynkänlahti  / Kuopiohalli

urheiluluokille hakeminen

Urheiluluokille haku tapahtuu sähköisesti Wilman kautta. Kaikki urheiluluokalle hakijat osallistuvat yhteisiin valintakokeisiin. Valintatestipäivänä suoritetaan Olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe.

Testi on jaettu kuuteen valtakunnalliseen osioon sekä yhteen koulutuksenjärjestäjän määrittelemään testiin.
Tuloksissa huomioidaan kuusi parasta osiota. Kaupungin oma testi lasketaan kuitenkin aina mukaan.

Soveltuvuuskokeen sisältöihin voi tutustua tarkemmin www.soveltuvuuskoe.fi

Lisätiedot: 

Koululiikunnan koordinaattori Lari Kilpeläinen

p. 044 718 1439

lari.kilpeläinen@kuopio.fi