Lukio-opinnot ja ammatillinen koulutus

Etusivu » Opiskelu ja työ » Lukio-opinnot ja ammatillinen koulutus

Lukio-opinnot ja ammatillinen koulutus

Toisella asteella Kuopion alueen urheiluakatemia tarjoaa mahdollisuuden niin lukio-opintojen kuin ammatillisen koulutuksenkin suorittamiseen tavoitteellisen valmentautumisen ohella. Kaksi oppilaitoksistamme: Savon ammattiopisto ja Kuopion klassillinen lukio ovat valtakunnallisia urheiluoppilaitoksia.

Savon ammattiopisto (urheilijoiden ammatillinen koulutus)
Savon ammattiopisto järjestää urheilijoiden ammatillista koulutusta. Urheilupainotteisesti opiskelevat urheilijat voivat opiskella mitä tahansa koulutusalaa ja suorittaa minkä tahansa Savon ammattiopistossa opetettavan perustutkinnon. Urheiluvalmennustunnit toteutetaan yhteistyössä urheiluakatemian ja Kuopion Klassillisen lukion urheilulukion kanssa ja ne luetaan osaksi tutkinnon opintoja.

Kuopion klassillinen lukio (urheilulukio)
Kuopion klassillisessa lukiossa toimii urheilulinja, jossa opiskelevat urheilijat valmentautuvat ja suorittavat lukio-opinnot ja ylioppilastutkinnon. Urheiluvalmennustunnit ovat lukiokursseja ja ne toteutetaan yhteistyössä urheiluakatemian ja Savon ammattiopiston kanssa. Klassikka on edelläkävijä urheilijoita hyödyttävien oppituntitallenteita tarjoamisessa.

Leppävirran lukio
Kilpaurheilu ja opiskelu on mahdollista yhdistää Leppävirran lukiossa. Urheilija voi suorittaa 13 urheiluvalmennukseen liittyvää soveltavaa lukiokurssia.

Nilsiän lukio/Tahkon alppikoulu
Nilsiän lukio ja Tahkon Alppikoulu tarjoavat mahdollisuuden lukio-opintojen ja alppihiihdon harjoittelun yhdistämiseen. Lisäksi Tahkolla toimii SF Tahko alppiakatemiaryhmä, joka on suunnattu maajoukkuekriteerit täyttäville akatemiatason ja nuorten maajoukkueurheilijoille.

Pielaveden lukio
Pielaveden lukiolla on pitkät ja menestyksekkäät perinteet etenkin lentopalloilijoiden valmennuksen ja lukio-opintojen mahdollistajana.

Siilinjärven lukio
Siilinjärven lukion akatemiaurheilijana voit sisällyttää oman lajisi urheiluopintoja lukio-opintoihin. Akatemialajeina Siilinjärvellä ovat pesäpallo, jääkiekko ja jalkapallo, mutta muutkin urheilijat voivat hakea urheiluakatemiaan.

Kuopion alueen urheiluakatemia

Hannes Kolehmaisen katu 4
70110 Kuopio
+ 358 44 718 1790

Kaikki yhteystiedot >>