Työelämään

Etusivu » Opiskelu ja työ » Työelämään

Urasuunnittelu & työelämä

Urheiluakatemialaisena saat tukea ja ohjausta urheilijan urasuunnitteluun ja siirtymävaiheisiin urheilijan polun eri vaiheissa, kuten opintoasteelta toiselle tai työelämään etenemisessä. Opinnot tuovat luovat tärkeän pohjan siviiliuraa ajatellen ja tuovat hyvää vastapainoa urheilulle. Kuopion alueen urheiluakatemia tukee urheilijoita kaksoisuralla opintojen ja urheilun yhteensovittamisessa sekä lisäksi työelämäkontaktien rakentamisessa urheilu-uran aikana ja urheilu-uran päättyessä siviiliuralle siirryttäessä.

Autamme urheilijoiden ura- ja opintosuunnitelmien laatimisessa sekä omien kykyjen ja kiinnostuksen kohteiden kartoittamisessa. Tarjoamme konkreettista apua mm. työnhakukanavien kartoitukseen, urheilijan cv:n ja työhakemuksen tekoon sekä työhaastatteluihin valmistautumiseen. Koulutusten, tiedotuksen ja paikallisen työelämäyhteistyön kautta pyrimme auttamaan urheilijoita verkostoitumisessa ja kontaktien luomisessa. Elämäntilanteen muutoksissa ja eri siirtymävaiheissa tukena toimii myös urheilupsykologi.

Katso vinkit, urheilijan urasuunnittelun työkalut, tukitoiminnot sekä ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat alta!

Ajankohtaista

sponsorointi ja urheilijan henkilöbrändäys verkko-opinnotUusi Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen -verkko-opintojakso tulee nyt myös syksyn 2022 tarjontaan. Lue lisää: Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen 2 op

sports meets business matchmakingUusi Sports meets Business -tapahtuma herätti suurta kiinnostusta. Katso tapahtumakooste Sports meets Business -tapahtumakooste 30.11.2020.

Sponsorointisparraus työelämäSponsorointiyhteistyön työpajat jatkuvat syksyllä 2020! Työpajoihin kuuluu myös kaikille osallistujille yhteinen yritysvierailu. Lue lisää: Sparrausta sponsorointiyhteistyöhön ja urheilijabrändin rakentamiseen urheiluakatemian maksuttomissa työpajoissa. 

Urheilijan urasuunnittelu

Urheilija voi olla urakysymysten äärellä monessa erilaisessa tilanteessa. Ehkä etsit mahdollisuutta yhdistää urheilun muunlaiseen työskentelyyn. Ehkä urheilu-uran lopettaminen on sinulle ajankohtaista. Ehkä teet hyvissä ajoin pidemmän aikavälin suunnitelmia.

Menestys urheilussa ei ole osoitus vain fyysisistä kyvyistäsi. Se vaatii kovaa työtä ja omistautumista. Saavutuksesi kertovat arvoistasi, sitoutumisestasi ja toiminnastasi kilpailutilanteessa. Kaikki nämä ominaisuudet ovat osa Sinua. Osa taidoistasi liittyy nimenomaan urheiluun, mutta monet ovat helposti siirrettävissä myös muille elämänalueille.

Alla olevia aihekokonaisuuksia klikkaamalla löydät tietoa, työkaluja ja vinkkejä tukemaan urheilijan kaksoisuraa sekä urasiirtymiä. Tunnista omat vahvuudet sekä osaamisalueesi ja sovella niitä työnhaussa!

Osaamisen
tunnistaminen

Osaamisen soveltaminen & työnhaun työkalut

Henkilökohtainen ura- ja opintohjaus sekä kaksoisuran tukimuodot

Kuopion alueen urheiluakatemiassa urheilijoiden tukena ovat ammattitaitoiset opinto- ja uraohjaajat. Urheilijan urasuunnittelussa ja kahden uran yhdistämisessä uran eri vaiheissa auttavat oppilaitosten opinto-ohjaajat ja urheiluakatemian toiminnanjohtaja. Arjessa ja muuttuvissa elämäntilanteissa urheilijoiden tukena toimivat myös muun muassa urheilupsykologi, valmentajat sekä yritysyhteistyömentori.

Lisäksi Suomen Olympiakomitean tukiurheilijoiden uraohjauksesta Suomessa vastaa Adecco Finland Oy. Katso myös Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön tukimuodot urheilijoille.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Urheilijoiden ominaisuuksia

Urheilu-uran aikana karttuu paljon ominaisuuksia, jotka ovat arvokkaita työmarkkinoilla. Katso ammattiurheilu-uran päättäneiden urheilijoiden uratarinoita siviiliuralle siirtymisestä ja siihen valmistautumisesta oheisilta videoilta.

Urheilija työntekijänä – työnantajan näkemys

Urheilutausta auttaa usein saavuttamaan poikkeuksellisia tuloksia myös perinteisemmässä työelämässä, sekä edesauttaa
työyhteisön menestystä. Katso videolta, miten työnantaja kuvailee urheilijoita työntekijöinä sekä urheilijoiden osaamista, roolia ja merkitystä työelämässä.

Kuopion alueen urheiluakatemia

Hannes Kolehmaisen katu 4
70110 Kuopio
+ 358 44 718 1790

Kaikki yhteystiedot >>