Yläkoulut

Etusivu » Opiskelu ja työ » Yläkoulut

Urheiluluokat

Kuopion alueen urheiluakatemian toiminnassa on mukana kaksi yläkoulua, joissa on urheiluluokat: Jynkänlahden koulu ja Hatsalan klassillinen koulu. Urheiluluokkien oppilaat saavat Kuopion alueen urheiluakatemian juniorijäsen statuksen. Nämä kaksi koulua ovat mukana Suomen Olympiakomitean koordinoimassa urheiluyläkouluverkostossa. Toiminnassa oppilas saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen.

Aamuvalmennus

Urheiluluokan oppilaalle tarjotaan mahdollisuus osallistua aamuvalmennukseen. Valmennus toteutetaan yhteistyössä seurojen sekä urheiluakatemian taitovalmentajien kanssa. Työjärjestykseen jätetään tilaa aamuharjoitteluun tiistaisin (7-9 luokat) ja torstaisin (8-9 luokat) klo 8:00 – 9:30. Aamuvalmennus on koulun ulkopuolista aikaa eikä koulu vastaa tästä harjoittelusta. Mikäli seura ei järjestä omaa aamuvalmennusta tai järjestää sen vain osittain, on oppilas tervetullut mukaan urheiluakatemian järjestämään taitoharjoitteluun. Koulut tai Kuopion alueen urheiluakatemia eivät vastaa oppilaan vakuutuksista tai kuljetuksista harjoituspaikoille.

Urheilijan ranneke ja harjoituslupa

Kuopio-hallissa tapahtuvaan aamuvalmennukseen oppilas tarvitsee urheilijan rannekkeen. Sen voi noutaa nimellä Kuopio-hallin kassalta 7,90 € hintaan. Jotta oppilas voi osallistua taito- ja ominaisuusvalmennukseen, tulee osallistujan täyttää vakuutussitoumus ja toimittaa se allekirjoitettuna taitovalmentajille ensimmäisellä valmennuskerralla.

Taitovalmennus

Lajirajat ylittävää taitovalmennusta järjestetään molemmilla kouluilla tiistai ja torstai aamuisin. Valmentajina toimivat Jaakko Uhlbäck, Antti Heinänen ja Tiina Moilanen. Harjoitusten sisältö koostuu motoristen taitojen harjoittamisesta: mm. kehonhallinta, vammojen ennaltaehkäisy, yleistaitojen kehittäminen, rytmiikka, suunnanmuutos, liikkuvuuden kehittäminen sekä kehonpainoharjoittelu. Sykyn aiheina ovat polvilinjaus, perusliikemallien lisääminen, suunnanmuutos, ketteryys sekä hyppelyt ja loikat. Keväällä keskitytään mm. tasapainoon, nopeuteen, räjähtävyyteen, kuntopallotekniikoihin sekä painnonnostotekniikoihin.

Taitovalmennuksen ajankohdat: Tiistai- ja torstai-aamuina Jynkänlahden koululla ja Kuopio-hallissa.

Urheiluluokille hakeminen

  • Huoltaja hakee koulupaikkaa sähköisesti Wilmassa 
  • Mikäli haku Wilman kautta ei ole mahdollista, hakulomakkeen saa alakoulun kansliasta.
  • Kaikki urheilu- tai liikuntaluokille hakijat osallistuvat yhteisiin valintakokeisiin ilman erillistä kutsua. 
Valintakoepäivänä suoritetaan olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Soveltuvuuskoe on jaettu kuuteen valtakunnalliseen osioon sekä yhteen koulutuksen järjestäjän määrittelemään osioon. Soveltuvuuskokeet järjestetään todennäköisesti useampana eri päivänä ja näin ollen oppilaiden tasapuolisen kohtelun vuoksi sokkotestinä pidettävä kaupunkikohtainen testi jätetään pitämättä. Testit koostuvat kuudesta valtakunnallisesta osiosta, joiden kaikki pisteet huomioidaan lopputuloksissa.

Soveltuvuuskokeen sisältöihin voi tutustua tarkemmin www.soveltuvuuskoe.fi

Kaupunkikohtainen osio paljastetaan valintakokeessa, jossa se opastetaan ennen varsinaista suoritusta. Kaupunkikohtaisessa osiossa testataan mm. omaksumista ja oppimisprosessia.

Lisätiedot:

Koululiikunnan koordinaattori Lari Kilpeläinen
p. 044 718 1439
lari.kilpeläinen@kuopio.fi

kuopion kaupunki logo

Kuopion alueen urheiluakatemia

Hannes Kolehmaisen katu 4
70110 Kuopio
+ 358 44 718 1790

Kaikki yhteystiedot >>