Kuopion alueen urheiluakatemia on tuottanut osana Ketterä kaksoisura –kehittämishanketta urheilijan uraohjaus-materiaalia, mikä on julkaistu Kuopion alueen urheiluakatemian uudistetuilla verkkosivuilla (kuopionalueenurheiluakatemia.fi). Sisältö tarjoaa apua muun muassa urheilijoiden osaamisalueiden ja vahvuuksien tunnistamiseen,  sekä taitojen soveltamiseen työnhaussa. Esillä on myös käytännön esimerkkejä urheilijoiden uratarinoista urheilu-uralta siviliiuralle siirtymisestä.

Urheiluakatemian verkkosivuille on lisätty uuden sisällön myötä uusi osio ”Työelämään” Opiskelu ja työ –valikon alla. Sivuilta löytyy tietoa ja tukimateriaalia muun muassa aiheista osaamisen tunnistaminen, osaamisen soveltaminen ja työnhaun työkalut sekä urheilijan osaamispääoma. Sisältö on kohdistettu erityisesti urheilijan uraohjaukseen, mutta soveltuu tarvittaessa myös kenelle tahansa avuksi. Materiaalit ovat helposti löydettävissä ja vapaasti käytettävissä verkkosivuilta sekä urheilijoiden itseopiskelumateriaalina että ohjaajien tukimateriaalina.

Urheiluakatemia haluaa vahvistaa urheilijoidensa yksilöllistä uraohjausta ja tarjota entistä tehokkaammin kaivattua tukea urakysymysten äärellä. Muun muassa urheilijoiden urheilu-uralta opittujen taitojen tunnistamiseen ja soveltamiseen on havaittu kaivattavan lisää tukea. Aineisto on tuotettu yhteistyössä Suomen Olympiakomitean tukiurheilijoiden uraohjauksesta Suomessa vastaavan Adeccon Finland Oy:n kanssa.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

URA-säätiön opiskeluapurahojen haku 2020-21

URA-säätiön opiskeluapurahojen haku 2020-21

Ura-säätiön opiskeluapurahojen haku lukuvuodelle 2020-21Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja...

Sponsoriyhteistyön työpajat jatkuvat syksyllä 2020

Sponsoriyhteistyön työpajat jatkuvat syksyllä 2020

 sponsorointiyhteistyön SPARRAUStyöpajat 2020Viime vuonna 2019 pilotoidut sponsoriyhteistyön sparraustyöpajat jatkuvat! Syksyn 2020 aikana järjestetään yhteensä kolme työpajaa urheiluakatemialaisille, joissa urheilijat saavat sparrausta ja varmuutta...