AJANKOHTAISTA

URA-säätiön opiskeluapurahojen haku 2020-21

URA-säätiön opiskeluapurahojen haku 2020-21

Ura-säätiön opiskeluapurahojen haku lukuvuodelle 2020-21

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun. Apurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa. 

Apurahojen hakuaika lukuvuodelle 2020-21 on 1. – 30.9.2020. Lisää tietoa ja linkki sähköiseen hakulomakkeeseen (1.9. alkaen): http://olympiakomitea.fi/urasaatio

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Sponsoriyhteistyön työpajat jatkuvat syksyllä 2020

Sponsoriyhteistyön työpajat jatkuvat syksyllä 2020

 sponsorointiyhteistyön SPARRAUStyöpajat 2020

Viime vuonna 2019 pilotoidut sponsoriyhteistyön sparraustyöpajat jatkuvat! Syksyn 2020 aikana järjestetään yhteensä kolme työpajaa urheiluakatemialaisille, joissa urheilijat saavat sparrausta ja varmuutta sponsoriyhteistyöhön sekä oman urheilijabrändin rakentamiseen. Työpajoissa opitaan muun muassa keinoja vakuuttaa sponsorineuvotteluissa ja suunnitella kiinnostavia yhteistyömalleja. 

Ennakkotehtävien ja työpajan aikana paneudutaan jokaisen työpajaan osallistuvan urheilijan lähtökohtiin ja mahdollisuuksiin yksilöllisesti. Työpajassa käydään keskustelunomaisesti läpi, millaisia markkinoinnillisia ja viestinnällisiä vahvuuksia kunkin urheilijan olisi fiksua hyödyntää. Työpajassa mietitään myös millaisia sisältöjä/vastineita kukin urheilija voi sponsoreille tarjota ja sparrataan erilaisia tapoja lähestyä potentiaalisia sponsoreita. Työpajassa hyödynnetään paljon käytännön esimerkkejä, ja kuullaan urheilua sponsoroivien yritysten odotuksia urheilijoilta ja taustoitusta siitä, miten sponsorointikohteet kussakin yrityksessä valitaan. Työpajojen vetäjänä toimii viime syksyn 2019 sparraustyöpajoistakin tuttu urheilumarkkinoinnin ja sponsoroinnin asiantuntija Arto Kuuluvainen.

Työpajat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoille. Työpajoja järjestetään ke 21.10. ja to 22.10. eri kellonaikoina. Yhden työpajan kesto on 3 tuntia ja ne toteutetaan 5 – 10 hengen pienryhmissä. Urheilijoilla on mahdollisuus valita itselleen sopivin ajankohta kolmesta samansisältöisestä työpajasta. Voit osallistua työpajoihin myös silloin, jos olet osallistunut viime syksynäkin. Työpajat järjestetään Lapland Hotels Kuopion viihtyisissä tiloissa.

Kaikille sponsorointityöpajoihin osallistuneille urheilijoille järjestetään lisäksi yhteinen Sports meets business -tapahtuma 30.11.2020, jossa urheilijat pääsevät tutustumaan paikallisiin yrityksiin ja sponsoreihin.

Sponsoriyhteistyö kuuluu huippu-urheilijan urataitoihin ja Kuopion alueen urheiluakatemiassa panostetaan aihepiiriin vahvasti. Työpajojen lisäksi saatavilla on myös uusi, syksyllä 2020 yhteistyössä Savonia-AMK:n kanssa käynnistyvä verkko-opintojakso Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen 2 op. Toimenpiteet ovat osa urheiluakatemian Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät –kehittämistyötä.

Ilmoittautuminen

Työpajoihin tulee ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen työpajaa. HUOM! Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu tästä: ILMOITTAUTUMINEN

Lisätiedot:

Marika Makkonen
projektipäällikkö
Kuopion alueen urheiluakatemia
marika.makkonen@kuopio.fi
p. 044 718 1795

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Uusi verkko-opintojakso urheilijoille: Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen

Uusi verkko-opintojakso urheilijoille: Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen

UUSI VERKKO-OPINTOJAKSO: SPONSOROINTI JA URHEILIJABRÄNDin rakentaminen

Kuopion alueen urheiluakatemian ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistyössä avataan uusi opintojakso syksyyn 2020. Verkko-opintojakso Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen (2 op) on avoinna 2.10. – 1.12.2020, minkä aikana opinnot on suoritettava. Ilmoittautuminen opintojaksolle on nyt auki.

Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää urheilijabrändäyksen tavoitteet ja vaikutukset, sekä yrityksen markkinoinnin näkökulmaa urheilusponsoroinnissa ja osana yrityksen strategiaa. Opintojaksolla opiskelija saa käsityksen muun muassa nykyaikaisen markkinointiviestinnän mahdollisuuksista ja hyödyntää oppimaansa oman urheilijabrändin suunnittelussa.

Verkko-opintojakso on osa Savonian avoimen amk:n tarjontaa, jonka opinnot ovat avoimia kaikille. Sponsorointi ja urheilijan henkilöbrändäys -opintojakso on tarkoitettu nimenomaan toisen asteen opiskelijoille ja erityisesti urheiluakatemialaisille.

Esimerkiksi Kuopion lukioissa ko opinnot hyväksiluetaan lukio-opintoihin. Sen lisäksi opintojakso hyväksiluetaan kaikkiin Savonian amk:n tutkinto-ohjelmiin. Muut korkeakoulut ja oppilaitokset päättävät autonomisesti hyväksilukemisesta. Ammattikorkeakoulujen kesken yleinen käytäntö on lukea laajasti hyväksi muissa ammattikorkeakouluissa suoritettuja opintoja.

Opintojakso on maksuton. Osana kevään 2020 poikkeustilanteeseen reagointia ja yhteiskuntavastuun kantoa Savonia on päättänyt että polkuopintoja lukuun ottomatta kaikki avoimen amk:n koulutus on vuoden 2020 loppuun asti maksutonta. Ensi vuoden alusta lähtien ko opintojakso on toisen asteen opiskelijoille maksuton.

Kasvata arvokasta osaamista ja ilmoittaudu mukaan 27.9.2020 mennessä:
ILMOITTAUTUMISLOMAKE Sponsorointi ja urheilijabrändin rakentaminen 2 op, verkko-opinnot

Kuopion alueen urheiluakatemia on aiemmin järjestänyt urheilijoilleen työpajoja sponsorointiyhteistyökumppanuuksiin liittyen suomalaisen urheilumarkkinoinnin eturivin asiantuntijoiden johdolla. Sponsorointi ja urheilijan henkilöbrändäys -opintojaksolla hyödynnetään näiden työpajojen asiantuntijasisältöjä, jotka on tuotettu osana urheiluakatemian Ketterä kaksoisura Kuopion alueella – opiskelevan urheilijan urasiirtymät –hanketta.

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Voittajat tehdään yöllä -palautumisen verkkovalmennus maksutta

Voittajat tehdään yöllä -palautumisen verkkovalmennus maksutta

Olympiakomitean Nuorelle siivet -kampanjan yhteistyökumppani Coronaria Uniklinikka on avannut univalmennuksensa maksutta kaikkien saataville. Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman kanssa yhteistyössä toteutettu Voittajat tehdään yöllä -verkkovalmennus sisältää vinkkejä hyvään uneen ja palautumisen liittyen. Valmennus on suunnattu kaikille nuorille, valmentajille ja vanhemmille, jotka haluavat panostaa parempaan palautumiseen ja hyvinvointiin.

Laadukas päivä  syntyy onnistuneesta palautumisesta. Jopa 95 % palautumisestamme tapahtuu unen aikana. Meneillään olevaa poikkeusaikaa kannattaa hyödyntää palautumiseen ja sen harjoitteluun. Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua valmennukseen juuri sinulle sopivina ajankohtina.

Lue lisää ja aloita ilmainen valmennus: Voittajat tehdään yöllä – palautumisen verkkovalmennus

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Kesäopinnot 2020

Kesäopinnot 2020

Tarvitsetko joustoa opintoihin syyslukukaudelle tai talvikaudelle? Haluaisitko edistää opintojasi kesällä? Hyödynnä hyvät kesäopintomahdollisuudet Kuopion alueella: oppilaitokset tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia kurssien ja tenttien tekemiseen kesällä. Oppilaitokset ovat julkaisseet kesäopintotarjontansa ja kokosimme yhteen kesäopintomahdollisuudet urheiluakatemialaisillemme Kuopion alueella.

Katso lisää: Kesäopinnot 2020 Kuopion alueella.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Urheiluakatemian toiminta ja koronavirustilanne

Urheiluakatemian toiminta ja koronavirustilanne

Koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia Kuopion alueen urheiluakatemian toimintaan. Urheiluakatemian valmennusryhmien ohjatut valmennukset on peruttu toistaiseksi seuraavien oppilaitosten osalta:

– Kuopion klassillinen lukio (urheilulukio)
– Savon ammattiopisto (urheiluAmis)
– Nilsiän lukio
– Siilinjärven lukio
– Hatsalan klassillinen koulu (urheiluyläkoulu)
– Jynkänlahden koulu (urheiluyläkoulu)

Oppilaitokset tiedottavat omista opiskelua koskevista linjauksista. Kuopion kaupungin hallinoimat sisäliikuntatilat ovat suljettuna toistaiseksi. Seuraamme tilannetta ja toimimme oppilaitosten ja viranomaistahojen ohjeiden mukaan. Tiedotamme asiasta sitä mukaan kun uutta tietoa tilanteen kehittymisestä saadaan.

Asiantuntijatoiminnasta: Urheilupsykologin, urheiluravitsemusterapeutin ja urheilufysioterapeutin yksilöohjauksia on mahdollista toteuttaa näiden poikkeusolojen aikana etäyhteyksiä hyödyntämällä. Yksittäinen urheilija voi tarvittaessa käydä maksutta kaksi kertaa ohjauksessa/asiantuntija.

Toimintaohjeet:

– Urheilupsykologi Saara Grönholm. Akatemiaurheilija voi soittaa suoraan Saaralle ja sopia yksilöohjausajasta, p. 0503537069.
– Urheiluravitsemusterapeutti Jaakko Mursu. Jaakolle saa aikoja olemalla ensin yhteydessä toiminnanjohtaja Johanna Tikkaseen, p. 0447181790, johanna.tikkanen@kuopio.fi
– Urheilufysioterapeutti Jari Puustinen. Akatemiaurheilija voi olla suoraan yhteydessä Jariin laittamalla sähköpostia  jari.puustinen@pohjolasairaala.fi

Lisätietoa asiantuntijatoiminnasta: Kuopion alueen urheiluakatemian asiantuntijatoiminta

Hyödyllisiä linkkejä:

Ajankohtaista tietoa Kuopion kaupungin nettisivuilla 

Suomen Olympiakomitea: Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Ilkka Herolalle menestystä yhdistetyn maailmancupin kisakaudella 2019-2020

Ilkka Herolalle menestystä yhdistetyn maailmancupin kisakaudella 2019-2020

Kuopion alueen urheiluakatemiaan kuuluva Ilkka Herola sijoittui kaksi kertaa kolmanneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailuissa kaudella 2019 – 2020. Kauden ensimmäinen podium-paikka tuli Herolalle Trondheimin maailmancupissa 22.2.2020. Herola saavutti kolmannen sijan myös yhdistetyn maailmancupin päätöskilpailussa Oslossa Holmenkollenilla 7.3.2020.
Lisäksi Herola palkittiin kauden parhaana yhdistetyn hiihtäjänä. Maailmancupin kokonaiskilpailussa Herola sijoittui kahdeksanneksi. Maailmancupin päätösviikonloppu Schonachissa jouduttiin perumaan, joten maailmancup päättyi jo Holmenkollenille.

Herola opiskelee kauppatieteitä Itä-Suomen yliopistossa. Kuopion alueen urheiluakatemia onnittelee Ilkkaa hienosta kaudesta!

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja harjoitteluolosuhteet houkuttelevat urheilijoita Kuopion alueelle

Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja harjoitteluolosuhteet houkuttelevat urheilijoita Kuopion alueelle

Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja olosuhteet houkuttelevat urheilijoita kuopion alueelle

Kilpauimari Sonja Pentti opiskelee toista vuotta lääketiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Jyväskylästä lähtöisin oleva opiskelijaurheilija edustaa Kampuksen Plaania ja kuuluu Kuopion alueen urheiluakatemiaan. Sonja on kilpaillut uinnissa 13 vuotta, nuorempana harrastuksiin kuului myös yleisurheilua ja useiden eri lajien kokeilua. Hakeminen Kuopioon lääkikseen oli Sonjalle selkeä, ensisijainen vaihtoehto jatko-opintoihin hakeutuessa.

”Koitoisan oloinen kaupunki järvimaisemineen lähellä Jyväskylää. Tiesin, että täällä voi hyvin jatkaa uintia,” kertoo Sonja.

Muuttaessa Kuopioon lähes kaikki muuttui, mutta muutos oli positiivinen.

”Uusi valmentaja, uusi ympäristö, mielenkiintoinen opiskelupaikka sekä uudet opiskelukaverit entisten kaverien lisäksi ovat antaneet uutta intoa ja vaihtelua,” Sonja jatkaa.

Sonjan harjoitusviikkoon kuuluu uintia 6 – 7 kertaa viikossa sekä lisäksi 3 – 4 sali- tai muuta oheistreeniä. Useita joukkueviestin SM-mitaleita saavuttaneen Sonjan tavoitteena on nostaa sijoituksia aikuisten sarjassa ja saada henkilökohtainen SM-mitali. Hän haluaa myös suorittaa hyvällä menestyksellä koulua – itseään kuitenkaan liikaa kuormittamatta.

 

Millainen on tyypillinen päiväsi?

”Yleensä aamulla käyn treeneissä, sitten menen viimeistään klo 10 aikaan koululle, jossa on luentoja, ryhmäopetuksia tai harkkoja. Koululla olen n. klo 15 asti ennen kuin toiset treenit alkaa. Uinnin päälle käyn vielä usein salilla. Illaksi menen kotiin, jossa laitan ruokaa ja opiskelen hieman.”

 Miten opiskelun ja tavoitteellisen urheilun yhdistäminen sujuu?

”Sujuu yllättävänkin hyvin, ennakkoon mietitytti, että miten kaikki lähtee sujumaan, mutta hyvä tasapaino on löytynyt. On tärkeää, että aivoille on monipuolisia virikkeitä, muutakin kuin yhtä ja samaa ajateltavaa. Joustoa on sekä koulun että valmentajan kanssa sovittavissa. Esimerkiksi SM-kisojen takia joutuu olemaan poissa koulusta ja siinä on joustettu. Tenttien suorittamiseen on kolme mahdollisuutta: virallinen tenttipäivä ja kaksi uusintaa. Meillä on juuri nyt myös alkamassa verkkokurssi, jossa ei pakollista läsnäoloa. Riittävä lepo ja aikataulutus on tärkeää huomioida opiskelun ja urheilun yhdistämisessä.”

Harjoitusolosuhteet Kuopiossa kehittyvät, kun syksyllä 2020 avautuu uusi uimahalli, joka tulee olemaan yksi Suomen parhaimmista uimahalleista. Uudessa hallissa on 10-ratainen 50 m allas, 6-ratainen 25 m hyppyallas, terapia-altaat ja moderni urheilijoiden kuntosali. Hankinnassa on myös kiinteä kuvantamismenetelmä molempiin altaisiin. Hallin sijainti on opiskelevan urheilijan kannalta ihanteellinen: oheisharjoittelu-mahdollisuudet ja koulut ovat kävelymatkan päässä.

 

Minkälaiset terveiset lähettäisit opiskelupaikkaa hakeville urheilijoille?

”Kuopio on tosi hyvä paikka urheilijalle, lajista riippumatta on tosi hyvät mahdollisuudet, ja koulun kanssa pelaa tosi hyvin, ei kannata jännittää!”

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen on nyt käynnissä. Korkeakoulujen yhteishakuaika alkaa 18.3.2020. Lue lisää hakemisesta ja mahdollisuuksista Kuopion alueen urheiluakatemiassa: yhteishaku 2020

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Kevään 2020 yhteishaku

Kevään 2020 yhteishaku

Nappaa urheilijalle sopiva opiskelupaikka kevään 2020 yhteishaussa! Kuopion alueen urheiluakatemiassa onnistuu opiskelu ja urheilu joustavasti laadukkaissa olosuhteissa.

Kuopion alueen urheiluakatemian verkostossa on useita urheilumyönteisiä oppilaitoksia eri koulutusasteilla, ja opiskelun rinnalla järjestetään valmennusta yli 10 eri lajissa. Tavoitteelliseen urheiluun on tarjolla kokonaisvaltaista ja monipuolista asiantuntijatukea urheilu-uran ja opintojen eri vaiheissa.

Kuopion alueen urheiluakatemiaan hakemisen edellytyksenä on opiskelupaikka jossakin akatemiaverkoston oppilaitoksessa sekä urheiluvaatimusten täyttäminen. Hakijan tulee siis ensimmäiseksi hakea ja saavuttaa opiskelupaikka normaalia hakumenettelyä noudattaen kevään yhteishauissa.

Kevään 2020 yhteishakuajat:

Yhteishakuaika ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen 18.2. – 10.3.2020 
Korkeakoulujen yhteishakuaika 18.3. − 1.4.2020

Tutustu lisää urheiluakatemiaan ja oppilaitoksiin hakeutumiseen: Hakeminen Kuopion alueen urheiluakatemiaan.

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA