ESITTELY

Akatemia- oppilaitokset

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisin yliopisto, jonka kaikilla 13 koulutusalalla voit opiskella urheilijana. Itä-Suomen yliopiston opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa 15 op:n laajuinen Urheiluakatemiaopinnot-opintokokonaisuus ja sisällyttää se osaksi tutkintoa.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on monialainen ammattikorkeakoulu, jolla on menestyksekkäät perinteet urheilijoiden kouluttamisesta. Urheilija voi opiskella millä tahansa Savonia seitsemällä koulutusalalla, mutta hakuvaiheessa on hyvä tutkia eri alojen sopivuutta urheilijaopiskelijalle. Savonian urheiluakatemiaopiskelijalla on mahdollisuus suorittaa 15 op laajuinen Urheiluakatemiaopinnot-opintokokonaisuus ja sisällyttää se osaksi tutkintoa.

Savon ammattiopisto (urheilijoiden ammatillinen koulutus)

Savon ammattiopisto järjestää urheilijoiden ammatillista koulutusta. Urheilupainotteisesti opiskelevat urheilijat voivat opiskella mitä tahansa koulutusalaa ja suorittaa minkä tahansa Savon ammattiopistossa opetettavan perustutkinnon. Urheiluvalmennustunnit toteutetaan yhteistyössä urheiluakatemian ja Kuopion Klassillisen lukion urheilulukion kanssa ja ne luetaan osaksi tutkinnon opintoja.

Kuopion klassillinen lukio (urheilulukio)

Kuopion klassillisessa lukiossa toimii urheilulinja, jossa opiskelevat urheilijat valmentautuvat ja suorittavat lukio-opinnot ja ylioppilastutkinnon. Urheiluvalmennustunnit ovat lukiokursseja ja ne toteutetaan yhteistyössä urheiluakatemian ja Savon ammattiopiston kanssa. Klassikka on edelläkävijä urheilijoita hyödyttävien oppituntitallenteita tarjoamisessa.  

Nilsiän lukio / Tahkon alppikoulu

Nilsiä lukio ja Tahkon Alppikoulu tarjoavat mahdollisuuden lukio-opintojen ja alppihiihdon harjoittelun yhdistämiseen. Lisäksi Tahkolla toimii SF Tahko alppiakatemiaryhmä, joka on suunnattu maajoukkuekriteerit täyttäville akatemiatason ja nuorten maajoukkueurheilijoille.

Siilinjärven lukio

Siilinjärven lukion akatemiaurheilijana voit sisällyttää oman lajisi urheiluopintoja lukion opintoihin.

Leppävirran lukio

Kilpaurheilu ja opiskelu on mahdollista yhdistää Leppävirran lukiossa. Urheilija voi suorittaa 13 urheiluvalmennukseen liittyvää soveltavaa lukiokurssia.

Pielaveden lukio

 

Hatsalan klassillinen koulu ja Jynkänlahden koulu

Hatsalan klassillinen koulu ja Jynkänlahden koulu ovat mukana Suomen Olympiakomitean koordinoimassa urheiluyläkoulukokeilussa. Yläkoulut tukevat urheilijan kasvua mahdollistamalla urheilijalle toimivan valmentautumisen koulupäivän yhteydessä kotien, urheiluseurojen, lajiliittojen ja urheiluakatemian kanssa yhteistyössä.