KESÄOPINNOT

kesäopinnot

Haluatko edistää opintojasi kesällä? Tarvitsetko joustoa opintoihin syys- ja kevätkaudelle? Hyödynnä hyvät kesäopintomahdollisuudet Kuopion alueella: oppilaitokset tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia kurssien ja tenttien tekemiseen kesällä.

Kesäajan tutkinto-opintoihin voi saada opintotukea, ja opintojaksot ovat maksuttomia ko. oppilaitosten opiskelijoille. Avoimet korkeakoulut perivät opintomaksuja, mutta Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja Kuopion lukiolaisille löytyy avoimessa yliopistossa myös maksuttomia opintoja. Avoimet korkeakoulut ovat avoimia kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulujen urheilijaopiskelijoille suunnatut Urheiluakatemiaopinnot ovat tarjolla myös kesälukukaudella – kysy lisätietoja urheiluakatemian toiminnanjohtajalta.

Tutustu oppilaitoskohtaiseen kesäopintotarjontaan, ilmoittautumisaikoihin ja muihin lisätietoihin alla.

 

Kuopion aikuislukion kesälukio-ohjelma 2020

Kuopion lukiolaisille suunnattuja kursseja voi suorittaa kesällä 2020 Kuopion aikuislukion kesälukio-ohjelmassa. Kesän aikana toteutetaan kaksi opetusjaksoa, joiden aikana voi opiskella englannin ja ruotsin kielen sekä matematiikan kursseja. Myös Abi-kursseja yo-kokeisiin valmistautuville!

Tutustu: Kesälukio 2020, Kuopio

Vinkki!

Lukiolaisille on myös sopivia opintojaksoja avoimen yliopiston kesätarjonnassa. Katso lisätietoja alla.

Avoin yliopisto, Aducate

Avoimen yliopiston kesäopinnot ovat avoimia kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opintojaksot ovat maksullisia, mutta Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoille ja Kuopion lukiolaisille on tarjolla myös maksuttomia opintoja. Mikäli lukiolaisille sopivia avoimen yliopiston opintojaksoja on myös avoimen yliopiston kesän opetustarjonnassa, ko. opintojaksot ovat Kuopion lukioissa opiskeleville maksuttomia ja suoritukset luetaan lukio-opintoihin ja niistä saa myös yliopiston opintopisteitä jo lukio-opiskelun aikana.

Tutustu: Avoimen yliopiston (Aducate) kesän 2020 opetustarjonta

 

 

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoille on erityinen kesäopintotarjonta. Opinnoissa on erilaisia opetusmuotoja: luentoja, kirjatenttejä, verkkotenttejä ja verkkokursseja. Osa tenteistä on sähköisinä tentteinä.

Tutustu: Itä-Suomen yliopiston kesäopinnot, tutkinto-opetus

Kesäopinto-opas on luettavissa WebOodissa

Vinkki!  

Hyödynnä myös avoimen yliopiston tarjonta! Nyt poikkeustilanteissa Suomen avoimet yliopistot tarjoavat tukensa tutkinto-opiskelijoille yliopistojen lähiopetuksen ollessa keskeytetty. Osa kevään ja kesän 2020 etäopetustarjonnasta tarjotaan maksutta kaikkien yliopistojen tutkinto-opiskelijoiden käyttöön. Lisätietoa

 

Savonia-ammattikorkeakoulu

Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjontaportaali Campusonline.fi kokoaa yhteen yli 20 ammattikorkeakoulun verkko-opintojaksot. Tutustu opintoihin!

Mikäli olet CampusOnline -yhteistyöhön kuuluvan ammattikorkeakoulun tutkinto- tai avoimen amk:n läsnäolevaksi ilmoittautunut polkuopiskelija, opinnot ovat sinulle maksuttomia. Savonian opinnot ovat maksuttomia myös toisen asteen tutkinto-opiskelijoille. Ilmoittautuminen Savonian kesän 2020 CampusOnline -opintoihin on 16.3. – 30.4.2020.  Savonia-ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoiden kesäopinnot löytyvät oppilaitoksen Wilmasta kesäopinnot-tarjottimen kautta.

Vinkki!

CampusOnline.fi mahdollistaa opintojaksojen suorittamisen 100-prosenttisesti verkossa!

Snellman kesäyliopisto

Snellman kesäyliopistossa voit opiskella kesän aikana esim. kieliopintoja. Opintojaksot ovat osa Itä-Suomen yliopiston perustutkintojen kieliopintoja. Itä-Suomen yliopiston opiskelijat voivat sisällyttää opintojakson suoraan tutkintoon.

Tutustu: Snellman kesäyliopisto