TYÖELÄMÄÄN

TYÖELÄMÄÄN

Opinnot tuovat luovat tärkeän pohjan siviiliuraa ajatellen ja luovat hyvää vastapainoa urheilulle. Kuopion alueen urheiluakatemia tukee urheilijoita lisäksi työelämäkontaktien rakentamisessa urheilu-uran aikana ja urheilu-uran päättyessä siviiliuralle siirryttäessä. Urheiluakatemialaisena saat tukea ja ohjausta urheilijan urasuunnitteluun ja siirtymävaiheisiin urheilijan polun eri vaiheissa.

Autamme urheilijoiden ura- ja opintosuunnitelmien laatimisessa sekä omien kykyjen ja kiinnostuksen kohteiden kartoittamisessa. Tarjoamme konkreettista apua mm. työnhakukanavien kartoitukseen, urheilijan cv:n ja työhakemuksen tekoon sekä työhaastatteluihin valmistautumiseen. Koulutusten, tiedotuksen ja paikallisen työelämäyhteistyön kautta pyrimme auttamaan urheilijoita verkostoitumisessa ja kontaktien luomisessa.

Tutustu vinkkeihin, tukitoimintoihin sekä ajankohtaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin!

AJANKOHTAISTA

 

sports meets business matchmakingUusi Sports meets Business -tapahtuma herätti suurta kiinnostusta. Katso tapahtumakooste Sports meets Business -tapahtumakooste 1.10.2019.

 

URHEILIJAN URAOHJAUS

 

Menestys urheilussa ei ole osoitus vain fyysisistä kyvyistäsi. Se vaatii kovaa työtä ja omistautumista. Saavutuksesi kertovat arvoistasi, sitoutumisestasi ja toiminnastasi kilpailutilanteessa. Kaikki nämä ominaisuudet ovat osa Sinua. Osa taidoistasi liittyy nimenomaan urheiluun, mutta monet ovat helposti siirrettävissä myös muille elämänalueille.

Urheilija voi olla urakysymysten äärellä monessa erilaisessa tilanteessa. Ehkä etsit mahdollisuutta yhdistää urheilu muunlaiseen työskentelyyn. Ehkä urheilu-uran lopettaminen on sinulle ajankohtaista. Ehkä teet hyvissä ajoin pidemmän aikavälin suunnitelmia.

Alla olevia aihekokonaisuuksia klikkaamalla löydät tietoa ja vinkkejä tukemaan urheilijan kaksoisuraa sekä urasiirtymiä. Tunnista omat vahvuudet sekä osaamisalueesi ja sovella niitä työnhaussa!

Henkilökohtainen ura- ja opintohjaus sekä kaksoisuraohjaus

Kuopion alueen urheiluakatemiassa urheilijoiden tukena ovat ammattitaitoiset opinto- ja uraohjaajat. Urheilijan urasuunnittelussa ja kahden uran yhdistämisessä uran eri vaiheissa auttavat oppilaitosten opinto-ohjaajat ja urheiluakatemian toiminnanjohtaja. Lisäksi Suomen Olympiakomitean tukiurheilijoiden uraohjauksesta Suomessa vastaa Adecco Finland Oy.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Urheilijoiden ominaisuuksia

Urheilu-uran aikana karttuu paljon ominaisuuksia, jotka ovat arvokkaita työmarkkinoilla. Katso ammattiurheilu-uran päättäneiden urheilijoiden uratarinoita siviiliuralle siirtymisestä ja siihen valmistautumisesta oheiselta videolta.

Urheilija työntekijänä – työnantajan näkemys

Urheilutausta auttaa usein saavuttamaan poikkeuksellisia tuloksia myös perinteisemmässä työelämässä, sekä edesauttaa
työyhteisön menestystä. Katso videolta, miten työnantaja kuvailee urheilijoita työntekijöinä sekä urheilijoiden osaamista, roolia ja merkitystä työelämässä.