PUHUJAESITTELYT

seminaariN PUHUJIEN ESITTELYT

Sports meets Business –seminaarin puhujat ovat suomalaisen urheilumarkkinoinnin terävimmältä huipulta. Tapahtumassa kuullaan lisäksi entisiä maajoukkuetason urheilijoita, jotka peilaavat muun muassa urheilu-uralla kertyneitä oppeja siviiliuraansa.

ARTO KUULUVAINEN

 

Kuopiosta kotoisin oleva kauppatieteiden tohtori ARTO KUULUVAINEN on jo vuosikymmenen kuulunut suomalaisen urheiluliiketoiminnan johtaviin asiantuntijoihin. Arto on mm. kehittänyt yhden Suomen ensimmäisistä urheilujohtamisen -ja yrittäjyyden yliopistotasoisista kursseista sekä kirjoittanut kaksi kirjaa suomalaisesta urheilubisneksestä. Tällä hetkellä Kuuluvainen työskentelee Bisnesmuotoilutoimisto Brande Oy:n palveluksessa tittelillä Head of Insights. Kuuluvainen on kouluttanut ja konsultoinut sponsorointiin & urheilumarkkinointiin liittyen sekä maan suurimpien yritysten markkinointijohtoa että lukuisien eri lajiliittojen ja urheiluseurojen johtoa. Lisäksi hän on toiminut urheilubisneksen asiantuntijana käytännössä kaikille merkittävimmille suomalaisille medioille.
Käytännön seuratyön lisäksi Arto on myös ollut mukana monissa urheiluun linkittyvissä yrityksissä ja kuuluu tälläkin hetkellä mm. urheiluteknologiayritys CoPlaysin hallitukseen. Sports Meets Business-seminaarissa Arto Kuuluvainen tulee omassa puheenvuorossaan ravistelemaan perinteisiä näkemyksiä urheilusponsoroinnista. Arto vastaa myös tilaisuuden juonnosta.

Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Arto_Kuuluvainen
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kuuluvainenarto/
Twitter: @kuuluvainen

jOHANNA kozul

 


JOHANNA KOZUL on Veikkauksen sponsorointipäällikkö. Kozulilla on pitkä kokemus sponsorointiyhteistyöstä suomalaisten urheiluorganisaatioiden kanssa ja hän on edistänyt alan kehittymistä Suomessa mm. kuulumalla Sponsorointi- ja Tapahtumamarkkinointi ry:n hallitukseen. Johanna kannustaa urheiluorganisaatioita rakentamaan sponsorointikonsepteihin rohkeasti sisältöjä, jotka ovat yleisölle merkityksellisiä ja puhuttelevat ihmisiä tunnetasolla. Puheenvuorossaan Johanna tulee konkretisoimaan modernimpaa lähestymistapaa urheilusponsorointiin esittelemällä esimerkkejä Veikkauksen sponsorointiyhteistyöstä.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/johannakozul
Twitter: @JohannaKoz

LASSE RIITESUO

 

Lasse Riitesuo

LASSE RIITESUO on bisnesmuotoilija (Brande) ja salibandyseura Happeen ”ex-Hirvisirkustirehtööri”. Entisen salibandymaajoukkuepelaajan erityisosaamista ovat ilmiöiden synnyttäminen ja visioiden luominen. Riitesuo on ollut luomassa suomalaista urheiluvaatebrändiä Zeropointia ja toiminut yli 20 vuotta eri rooleissa suomalaisessa urheilussa työskennellen mm. JYPin palveluksessa. Riitesuo muistetaan mittavan salibandyuransa lisäksi erityisesti salibandyseura Happeen taustahahmona. Happeessa Riitesuo oli synnyttämässä ilmiötä nimeltä Hirviteatteri, johon kuului mm. ennen näkemätön sosiaalisen median hype. Nykyisin Happee tunnetaankin maailman seuratuimpana salibandyseurana. Lassen peliura on jatkunut viimeiset vuodet jääkiekon puolella D-Kiekon ja Suolahden Urhon riveissä. Seminaaripuheenvuorossaan Riitesuo pohtii mm. sitä, miksi urheilutausta auttaa saavuttamaan poikkeuksellisia tuloksia myös työelämässä.

Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Lasse_Riitesuo
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lasseriitesuo/
Twitter: @Riitesuo97

ANNE mÄKINEN

 

Kauppatieteiden maisteri ANNE MÄKINEN on työskennellyt 15 vuotta erilaisissa myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tehtävissä. Tällä hetkellä hän työskentelee bisnesmuotoilutoimisto Brandella Business Coachina. Annella on vahva ammattiurheilutausta maajoukkuetason maastohiihtäjänä, joten hän tuntee yksilöurheilijoiden maailman erittäin hyvin. Hän on itse neuvotellut kaikki yhteistyökumppaninsa läpi  15 vuotta kestäneen hiihtouransa. Asiakkuudenhallinnan onnistumisesta kielii se, että osa kumppaneista on pysynyt mukana läpi koko hiihtouran. Lisäksi Annen vastuulla on ollut mm. Ski Jyväskylän kumppanihankinta. Hän on toiminut myös ko. hiihtoseuran hallituksessa sekä ollut vuosia mukana Jyväskylä Ski Marathonin järjestäjäorganisaatiossa. Hän on työskennellyt vuosia myös urheiluvälineiden maahantuoja Patrol Oy:n palveluksessa OTO-pohjaisesti. Anne on itse käynyt Sotkamon urheilulukion sekä ollut mukana Keski-Suomen ja Vuokatti-Ruka urheiluakateman toiminnassa. Näin hän tuntee erittäin hyvin sekä urheiluakatemiatoiminnan että nuorten urheilijoiden haasteet. Sports Meets Business- seminaarissa Anne tulee peilaamaan hiihtouralla kertyneitä oppeja uraansa myynnin ja asiakaskokemuksen kehittämisen parissa.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/annemakinen/
Twitter: @makisenanne

MARKUS KAUPPINEN

 

Savonlinnasta lähtöisin oleva diplomi-insinööri MARKUS KAUPPINEN on entinen pääsarjatason lentopalloilija, joka tätä nykyä toimii CoPlays Oy:n toimitusjohtajana. CoPlays on globaaliin liiketoimintaan tähtäävä suomalainen startup, jonka ydinosaamista on palloilulajien digitaalisten valmennusalustojen kehittäminen. CoPlaysin merkittävin asiakas on maailman arvokkaimpiin seurabrändeihin kuuluva FC Barcelona. Aiemmalla työurallaan mm. IT-konsulttina toiminut Markus tulee puheenvuorossaan mm. peilaamaan urheilu-uralla kertynyttä osaamispääomaa startup-yrittäjyyteen. Markus tulee myös valottamaan sitä, miten on mahdollista, että suomalainen startup-yritys saa partnerikseen FC Barcelonan. Temppu, johon yksikään toinen startup-yritys Skandinaviassa ei ole toistaiseksi kyennyt.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/markus-kauppinen-3b40b9b4
Twitter: @MarkusKauppinen

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN

Kiinnostaako sponsorointiyhteistyö? Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä: Sports meets Business -seminaari 1.10.2019.