JALKAPALLOILUN a-nuorten mestaruusjoukkueen urheileviEN opiskelijoiDEN mESTARUUSKAHVIT

Savon ammattiopisto, Kuopion Klassillinen lukio ja Kuopion alueen urheiluakatemia muistivat jalkapalloilun A-nuorten Suomen mestaruuden voittaneita opiskelijoitaan 6.11.2019 järjestetyssä kahvitilaisuudessa.

KuPS A-nuoret voittivat jalkapalloilun Suomen mestaruuden syyskuussa 2019. Joukkueessa on useita Kuopion alueen urheiluakatemian urheilijoita, ketkä opiskelevat Savon ammattiopistolla tai Kuopion Klassillisessa lukiossa. Kuopion Klassillisen lukion urheilulukiolaisista Aleksi Honka-Hallila, Hemmo Riihimäki ja Eetu Rissanen kuuluvat myös KuPS:in Veikkausliigajoukkueeseen ja ovat näin moninkertaisia Suomen mestareita.

Hyvät olosuhteet ja joustavaa opiskelua

Tuoreet Suomen mestarit kokevat, että tavoitteellisen urheilun ja opiskelun yhdistäminen sujuu hyvin Kuopion alueella. Jalkapalloilijoilla on nyt menossa ansaittu tauko urheilusta kauden jälkeen. Talvella voi huoletta panostaa enemmän opiskeluun. Tammikuun loppupuolella alkavat uuden kauden ensimmäiset pelit.

”Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on tehty täällä helpoksi ja onnistuu hyvin. Toki teettää hieman enemmän työtä, mutta aikaa riittää kaikkeen tarpeelliseen, kun vain järjestää”, Kuopion Klassillisessa lukiossa kolmatta vuotta opiskeleva Tuomas Tervonen kuvailee.

Savon ammattiopiston valmennuskoordinaattori Hanna Linnilä kysyi tilaisuudessa, mitä vinkkejä opiskelevat urheilijat antaisivat toisen asteen opintojaan aloittaville tai sitä suunnitteleville urheilijoille.

”Rohkeasti, ja maltilla mukaan! Lukiorytmiin pääsee ajan kanssa hyvin mukaan, vaikka alussa voi hieman vaatia totuttelua”, Tervonen kertoo.

 

”Alussa voi ottaa vaikka hieman vähemmän kursseja ja nostaa määrää myöhemmin omaan tahtiin sopivasti”, urheilulukiossa niinikään opiskelevat Eero Ryhänen ja Väinö Luttinen kertovat.

Myös valmennusolosuhteet Kuopion alueella kehittyvät lupaavasti koko ajan. Uusi Pohjoismaiden suurimpana pidetty Lippumäen ylipainehalli avautuu ensi viikolla ja myös A-nuoret tulevat harjoittelemaan siellä.

Kuopiolaisen jalkapalloilun menestys vahvasti näkyvillä alueella

Vuosi 2019 on ollut suurta jalkapalloilun juhlaa Kuopion seudulla. Aikaisemmin kesällä KuPS:n D13 -nuoret voittivat Suomen mestaruuden omassa ikäluokassaan ja A-nuorten voiton jälkeen myös KuPS:in Veikkausliigajoukkue voitti Suomen mestaruuden. Lisäksi vielä Kuopion alueen urheiluakatemian joukkue voitti jalkapallossa poikien urheiluoppilaitosturnauksen marraskuussa. KuPSin koko kansan mestaruusjuhla järjestettiin perjantaina 25.10.2019 Kuopion kauppatorilla.

”On ollut hienoa huomata, miten jalkapallomenestys näkyy vahvasti koko Kuopiossa ja niin moni myös lajin ulkopuolelta on mukana kannustamassa sekä juhlimassa yhdessä”, kertoo valmentaja Esa Pekonen.

Savon ammattiopistolla järjestetyillä menestyskahveilla olivat mukana KuPS A-nuorten urheilevien opiskelijoiden lisäksi apulaisrehtori Jukka Kosunen sekä valmennuskoordinaattori ja opinto-ohjaaja Hanna Linnilä Savon ammattiopistolta, urheilukoordinaattori Jyrki Blom Kuopion Klassilliselta lukiolta, jalkapallovalmentaja Esa Pekonen sekä Kuopion alueen urheiluakatemian toiminnanjohtaja Johanna Tikkanen.

 

 

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA

Voittajat tehdään yöllä -palautumisen verkkovalmennus maksutta

Voittajat tehdään yöllä -palautumisen verkkovalmennus maksutta

Palautumisen verkkovalmennus VELOITUKSEttaOlympiakomitean Nuorelle siivet -kampanjan yhteistyökumppani Coronaria Uniklinikka on avannut univalmennuksensa maksutta kaikkien saataville. Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman kanssa yhteistyössä toteutettu Voittajat...

Kesäopinnot 2020

Kesäopinnot 2020

Kesäopinnot 2020 kuopion alueella Tarvitsetko joustoa opintoihin syyslukukaudelle tai talvikaudelle? Haluaisitko edistää opintojasi kesällä? Hyödynnä hyvät kesäopintomahdollisuudet Kuopion alueella: oppilaitokset tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia kurssien ja...