Etusivu » Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja harjoitteluolosuhteet houkuttelevat urheilijoita Kuopion alueelle

Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja olosuhteet houkuttelevat
urheilijoita Kuopion alueelle

Kilpauimari Sonja Pentti opiskelee toista vuotta lääketiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Jyväskylästä lähtöisin oleva opiskelijaurheilija edustaa Kampuksen Plaania ja kuuluu Kuopion alueen urheiluakatemiaan. Sonja on kilpaillut uinnissa 13 vuotta, nuorempana harrastuksiin kuului myös yleisurheilua ja useiden eri lajien kokeilua. Hakeminen Kuopioon lääkikseen oli Sonjalle selkeä, ensisijainen vaihtoehto jatko-opintoihin hakeutuessa.

”Koitoisan oloinen kaupunki järvimaisemineen lähellä Jyväskylää. Tiesin, että täällä voi hyvin jatkaa uintia,” kertoo Sonja.

Muuttaessa Kuopioon lähes kaikki muuttui, mutta muutos oli positiivinen.

”Uusi valmentaja, uusi ympäristö, mielenkiintoinen opiskelupaikka sekä uudet opiskelukaverit entisten kaverien lisäksi ovat antaneet uutta intoa ja vaihtelua,” Sonja jatkaa.

Sonjan harjoitusviikkoon kuuluu uintia 6 – 7 kertaa viikossa sekä lisäksi 3 – 4 sali- tai muuta oheistreeniä. Useita joukkueviestin SM-mitaleita saavuttaneen Sonjan tavoitteena on nostaa sijoituksia aikuisten sarjassa ja saada henkilökohtainen SM-mitali. Hän haluaa myös suorittaa hyvällä menestyksellä koulua – itseään kuitenkaan liikaa kuormittamatta.

Millainen on tyypillinen päiväsi?

”Yleensä aamulla käyn treeneissä, sitten menen viimeistään klo 10 aikaan koululle, jossa on luentoja, ryhmäopetuksia tai harkkoja. Koululla olen n. klo 15 asti ennen kuin toiset treenit alkaa. Uinnin päälle käyn vielä usein salilla. Illaksi menen kotiin, jossa laitan ruokaa ja opiskelen hieman.”

 Miten opiskelun ja tavoitteellisen urheilun yhdistäminen sujuu?

”Sujuu yllättävänkin hyvin, ennakkoon mietitytti, että miten kaikki lähtee sujumaan, mutta hyvä tasapaino on löytynyt. On tärkeää, että aivoille on monipuolisia virikkeitä, muutakin kuin yhtä ja samaa ajateltavaa. Joustoa on sekä koulun että valmentajan kanssa sovittavissa. Esimerkiksi SM-kisojen takia joutuu olemaan poissa koulusta ja siinä on joustettu. Tenttien suorittamiseen on kolme mahdollisuutta: virallinen tenttipäivä ja kaksi uusintaa. Meillä on juuri nyt myös alkamassa verkkokurssi, jossa ei pakollista läsnäoloa. Riittävä lepo ja aikataulutus on tärkeää huomioida opiskelun ja urheilun yhdistämisessä.”

Harjoitusolosuhteet Kuopiossa kehittyvät, kun syksyllä 2020 avautuu uusi uimahalli, joka tulee olemaan yksi Suomen parhaimmista uimahalleista. Uudessa hallissa on 10-ratainen 50 m allas, 6-ratainen 25 m hyppyallas, terapia-altaat ja moderni urheilijoiden kuntosali. Hankinnassa on myös kiinteä kuvantamismenetelmä molempiin altaisiin. Hallin sijainti on opiskelevan urheilijan kannalta ihanteellinen: oheisharjoittelu-mahdollisuudet ja koulut ovat kävelymatkan päässä.

Minkälaiset terveiset lähettäisit opiskelupaikkaa hakeville urheilijoille?

”Kuopio on tosi hyvä paikka urheilijalle, lajista riippumatta on tosi hyvät mahdollisuudet, ja koulun kanssa pelaa tosi hyvin, ei kannata jännittää!”

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen on nyt käynnissä. Korkeakoulujen yhteishakuaika alkaa 18.3.2020. Lue lisää hakemisesta ja mahdollisuuksista Kuopion alueen urheiluakatemiassa: yhteishaku 2020

Sinua saattaisi kiinnostaa

Sports meet Business työpaja

Sports meet Business työpaja

Panostusta urheilijoiden työelämäkontakteihinja sponsorointiosaamiseenKuopion alueen urheiluakatemia ja Business Center Pohjois-Savo järjestivät yhteistyössä työpajan, jossa...

lue lisää

Kuopion alueen urheiluakatemia

Hannes Kolehmaisen katu 4
70110 Kuopio
+ 358 44 718 1790

Kaikki yhteystiedot >>